Populære indlæg

tirsdag den 28. september 2010

Greenpeace i fortsat aktion mod på olieindustrien i Thailand

Rainbow warrior II og 60 lokale firskerbåde i demonstration ud for Koh Samui, Thailand, mod planlagte olieboringer, der er til stor fare for havmiljøet.

Thailand — Aktivister fra Greenpeace og lokale fiskere står sammen i en demonstration mod planlagte olieboringer i Thailandbugten (Siambugten). Greenpeace-skibet Rainbow Warrior II og 60 lokale fiskerbåde lægger ud for backpacker-øen Koh Samui i det sydlige Thailand.

Aktionen er planlagt af Siam Gulf Preservation Network Group og vil rejse opmærksomhed omkring de farer, de planlagte olieboringer udgør for havmiljøet og biodiversiteten. Koh Samui er en af Thailands mest besøgte øer og er sammen med øerne omkring, Kho Tao og Kho Phangan, kendt og værdsat for deres mange koralrev.

”Olieindustrien raser videre i dens jagt på olie, som om katastrofen i Den Mexicanske Golf aldrig har fundet sted. Den katastrofe, som er den største oliekatastrofe nogensinde i olienationen USA's historie, har haft og vil i mange år frem få fatale konsekvenser for livet i og omkring Den Mexicanske Golf. Det er helt uhyrligt, at olieindustrien og mange politikere ikke vil lære af det,” siger Hanne Lyng Winter, havbiolog i Greenpeace, der i sommer deltog i Greenpeace’ arbejde i Den Mexicanske Golf.

Aktion ved Shetlandsøerne afbrudt

Greenpeace har i kølvandet på katastrofen i Den Mexicanske Golf lavet en del aktioner mod olieindustrien. For tre uger besøgte Greenpeace-skibet Esperanza Cairn’s prøveboringer ved Grønlands vestkyst, hvor aktivister indtog en boreplatform og forsinkede boringerne i to døgn. Siden har Esperanza taget del i en aktion ved Shetlands-øerne mod et boreskib opereret af oliegiganten Chevron. Chevron brugte fredag aften en mulighed i britisk lovgivning og fik et skærpet tilhold mod aktivisterne fra Greenpeace, der derfor forlod deres fire døgn-lange okkupering af boreskibet lørdag eftermiddag.

"Chevron har vist, at de vil gøre alt i deres magt for at fortsætte deres ødelæggende jagt efter olie. De er desperate og udsigten til enorme bøder og fængselsstraffe tvang de fredelige aktivister til at forlade boreskibet. Men vi skal have bremset for alle nye olieboringer til havs og appellerer på det kraftigste til politikerne om at tage ansvar og vise lederskab,” siger Jon Burgwald, klimamedarbejder i Greenpeace, der var ombord på Esperanza på den første del af olietogtet i Grønland. ”Verden har ikke råd til at bruge al den olie. Vi skal holde den globale temperaturstigning under to grader og kan derfor kun bruge en fjerdedel af de allerede kendte olie-, kul- og gasreserver. Den desperate oliejagt, vi ser i øjeblikket, er altså ikke kun ødelæggende for havmiljøet men også helt unødvendig."

Udover aktioner og demonstrationer udført fra Greenpeace-skibene Esperanza og Rainbow Warrior II, har Greenpeace også et skib i Den Mexicanske Golf. Arctic Sunrise huser et hold international anerkendte og uafhængige forskere, der forsker i konsekvenserne af oliekatastrofen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar