- 70 procent af sømændene er overvægtige. Samtidig ryger de mere end gennemsnittet. Rederierne har dels haft et ønske om at fremme sundheden, dels et ønske om at forebygge sygefravær.
- Derfor er de gået ind i projektet, siger projektkoordinator, Lulu Hjarnø, Center for Maritim Sundhed og Sikkerhed, til Nyhedsbrevet 3F.
Når besætningen er på under 10 mand, er der ingen krav til kokkens uddannelse, og det er ikke godt for sundheden.
- Nogle af de uuddannede kokke, vi har talt med, ved ikke engang, hvad en artiskok er. De bruger Frk. Jensens Kogebog, og den er jo ikke ligefrem kalorielet, siger Lulu Hjarnø.
Projektet gennemføres af Center for Maritim Sundhed og Sikkerhed i samarbejde med de to danske rederier, Royal Arctic Line og Esvagt A/S samt Søfartens Arbejdsmiljøråd og Crecea A/S.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar