Populære indlæg

søndag den 1. juli 2012

Burma: Er det nu- inden masseturismen?

Samtidigt med at Burma bevæger sig frem mod demokrati, kommer der flere og flere turister til Burma / Myanmar. men landets infrastuktur kan dårligt magte tilstrømningen. Spørgsmålet er så: Skal man opleve landet nu, mens det stadig er helt sit eget på godt og ondt, eller skal man vente til landets turistindustri er på et rimeligt niveau?

Sidste år oplevede 391,176 udenlandske turister Burma / Myanmar. Siden da har der været relativt frie valg, de vestlige lande har suspenderet handelsblokaden mod Burma, og landets valuta  Kyat (udtales "chat") sælges nu frit, den aktuelle kurs er 818 Kyat til den amerikanske dollar. Det er en enorm fremgang for turismen, at landets gæster ikke længere føler sig tvunget til at veksle på det sorte marked.

Burma / Myanmars turistministerium forventer da også, at antallet af turister i landet i 2012 vil stige til omkring 500.000. Selv om det er betydeligt mindre end hvad et forkætret turistmål som Pattaya kan prale med, er den halve million gæster alligevel en fremgang på godt 30 %, hvis forudsigelserne holder vand.

Men hvad er konsekvenserne for de rejsende?

Det internationale samfund opfordrer nu udenlandske investorer til at skabe aktivitet med investeringer i Burma / Myanmar. Og følelsen af at det atter er helt OK at rejse til Burma / Myanmar og eller investere i landet, vil sandsynligvis sprede sig. Faktisk er tendensen allerede begyndt. Det tidligere så forkætrede militærstyre er på vej til at blive stuerent, skriver CNNGO.com, og den tendens vil formodentlig eskalere i de kommende måneder og år.

I de seneste måneder, specielt efter at regeringen udskrev valg, og ikke mindst da det blev klart at Nobel Fredsprisvinderen Aung San Suu Kyi ville få lov til at stille op til suppleringsvalget. Ikke uventet er Burma / Myanmar i den omtalte periode gået fra at være en officiel paria, til toppen af ​​samtlige "must-go-now" turistlister.

Og tusinder og atter tusinder af turister vil ind i landet for at opleve det som det er nu, inden det bliver overrendt af andre rejsende.

De turister som vælge at følge stemningen, og komme nu, kan se frem til flere nye fordele, sammenlignet med tidligere. Ud over at landets valuta er givet fri, lancerede Ministeriet for hoteller og turisme den 1. april sin e-visa hjemmeside, nemlig http://www.myanmarevisa.gov.mm/.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar