Populære indlæg

mandag den 16. juli 2012

Anti-aids piller er kun en drøm for barpiger

Scenen er sat i en Go Go bar i Bangkok. Hun kalder sig Joy, og spankulerer rundt i et gennemsigtigt miniskørt. Direkte adspurgt svarer hun bekræftende ja til at hun er klar til at sluge de forebyggende piller mod HIV/ Aids, som nu er på markedet, skriver Bloomberg.

Problemet er penge. En enkelt af pillen Truvada koster godt 50 UD $, og pillen kan være lige så meget HIV/ AIDS videnskabens største gennembrud i 30 år, som det vil, 50 dollars om dagen til én pille er kun noget, som Joy kan drømme eller fantasere om. Og ja, hun vil gøre alt for at undgå at blive en ud af godt 530.000 borgere i Thailand, som er smittet med HIV, eller bærer rundt på næste kapitel i skrækhistorien Hiv/ AIDS.

"Jeg er bange," siger den 23 årige sexarbejder til Bloomberg. Det hun har højest på sin ønskeliste er at finde mand, som vil gifte sig med ham. Hvis pillen virker, tager jeg den", forsikrer den thailandske sexarbejder. Ok. Der er den høje pris, og journalisten som måske tjener 50 dollars i timen spørger ikke ind til prævention, effektiv beskyttelse mod HIV/ AIDS.

Truvada, et lægemiddel som skal sluges dagligt, i behandling af patienter som allerede har HIV i blodet. Men i 2010 fandt man ud af, at det også virker som en vaccination til raske mennesker, som i 94% af tilfældene holder den som indtager pillen fri af HIV.

Artiklen levner ikke en gang en halv sætning til problemet med "den russiske roulette", de sidste seks procent, som pillen ikke kan hjælpe.

HIV (Human immundefekt virus) som kan lamme kroppens immunsystem, hvis det ikke behandles, dræbte i 2010 1,8 millioner mennesker.

Ud de de 15 mio. mennesker som formodes af have behov for behandling, ikke forebyggende vaccination, men lindrende behandling, var det kun 6.000 i lav-og mellem indkomstlande landene, som fik en cocktail af stoffer, som i følge UNAIDS, kan forlænge modtagernes liv, og sænke infektionen til et niveau, så det end ikke kan måles.

For at skaffe medicin til alle, som allerede er inficeret med HIV eller AIDS, skal der stampes 6 mia. US $ op af jorden. Og det er vel at mærke på toppen af de 16. mia. US $ som bruges på at bekæmpe den frygtede HIV virus alene i 2011.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar