Populære indlæg

fredag den 20. juli 2012

Tænker Højt: Bruger formuer på at blive ulykkelige

Det har været en mærkelig uge. Mandag eller tirsdag, fik jeg endnu en historie sendt pr mail, om en mand fra Skandinavien, som havde brændt sig på en thai-kvinde. Skandinaven er pensionist, mødte sin thai-hustru i en bar i Hua Hin. Det var kærlighed ved første betaling, livet blev aldrig det samme for pensionisten fra det kolde nord.

Hans blod blev varmt. Kunne ikke få nok. Og thai-kæresten, hvis man kan bruge den benævnelse, på en kvinde som man betaler for samvær, lad os kalde hende Noi. 

Hun kom til Skandinavien et par gange. Delte den ægteseng, som han havde delt med sin skandinaviske hustru i næsten 40 år, og hvor de tre børn måske også var blevet undfanget.

Der gik vel sex måneder, så havde pensionisten solgt alt hvad han ejede. Og 14 dage senere skridtede han byggegrunden i et hjørne af sin nye svigerfamilies risfarm af. På det tidspunkt troede han kun at han skulle bygge, og ikke mindst betale, et enkelt hus.

Han blev klogere.

Svigerforældrenes hus blev færdigt for et par måneder siden. Hvad der begyndte som den store kærlighed i Hua Hin, tog en brat vending, da thai-hustruen sprang ud som utro hustru. Faktisk er det ikke helt klart, om det bare er hendes første mand der er blevet nyforelsket, eller om hun har fundet sig en ny fyr.

Og der har vi så balladen. Skandinaven insisterer på at det er hans hus(e), han har selv betalt dem. Og pudsigt nok følger hans før så åh så dejlige eks. damefrisør og eks.verdens dejligste kvinde sin egen logik. Jorden står i hendes eller i familiens navn. Alle byggematerialer er faktureret til hende, så der er ingen tvivl: Hus(ene) er bygget på familiens jord, byggematerialer til medlemmer af samme familie.

Så ud af klappen, jeg elsker dig ikke mere. Ja det er faktisk den sang, som den skandinaviske pensionist reelt synes, at han allerede har hørt alt for tit.

Men han vil ikke flytte.

Et af mine gode råd til fyren er, at han nok ikke skal kære ret meget på MC. Man har før hørt om lastbiler, som pludselig ændrede kørselsretning, eller som pludselig bakker ud på hovedvejen.

Ja og hvad med den unge danske fyr, som blev skudt i Soi Postoffice i Pattaya for efterhånden en del år siden? Var det en strid om et hus, eller var det kun en PickUp leveret af Toyota?

En dag eller to efter at jeg havde læst den e-mail, kunne jeg læse i "Avisen", at thailandske kvinder gør danske mænd ulykkelige.

Artiklen kom i al sin enkelthed i stand ved at journalisten drejede resultatet af en undersøgelse, som viste at endnu flere danske mænd gifter sig med thailændere. 800 danske mænd er blevet gift med thai-kvinder de sidste to år. Ok. Samme stigning gjalt for filippinske kvinder, men det telefonnummer journalisten havde, var til en dansk mand i Bangkok, som har set mere end de fleste.

Og det han havde set, var faktisk ikke ret godt.

Faktisk mente journalisten kilde, Gregers Møller, at det er ulykken som venter de fleste af de danske optimister.

Måske ikke den første tid.

Bilen eller bilerne, og eller motorcyklerne, venter også på at blive købt, så thai-kvinden gør sig umage. Vel lidt som de bilsælgere, som forsøger at sælge en dyt eller to, til deres nyrige thai-kunde.

Huset skal jo også bygges først. Du ved... ude på Khun Chomchai Tyndskids mark. 

Men når den danske mand har leveret varen, oftest en livsopsparing, så så begynder langt de fleste forhold med en eks. barpige, og en godtroende og varmblodig dansk mand at skrante.

"Det typiske er, at manden bliver snydt økonomisk. Det ser vi meget ofte," siger Gregers Møller til Avisen.
I følge samme avis, mener Gregers, at det ikke er den store kærlighed, men økonomisk tænkning, som får thai-kvinderne til at gifte sig med danske mænd.

De thailandske hustruer er nuttede. Nuttede og søde- men for penge. Forholdet begynder jo, i langt de fleste opstarter, med at den nye ægtemand forsøger både den nye thai-hustru, og ikke mindst hendes familie.

Gregers Møller mener også, at det specielt er livet sammen med thai-hustruen i Thailand, som kan være farligt.

Alt det de køber sammen på hustruens hjemmebane - Thailand - står i hustruens navn, fordi thailandsk lovgivning forbyder udlændinge at eje fast ejendom (lejligheder dog oftest undtaget). Når pengene som danskeren tog med til Thailand er væk, får den danske fattigrøv sparket.

Og pludselig er den store altfavnende lykke, pludselig vendt til ulykke og nedtur.

Intet af ovenstående er nyt. Hvis du tjekker diverse hjemmesider om dansk- thailandske forhold, er der snesevis af eksempler hvor det er gået galt.

Og det er så her, at det begynder at blive interessant så det basker. De dårlige nyheder, og advarslerne om hvor galt det kan gå, skaber nemlig ikke glæde eller taknemlighed. Nej. Men derimod det absolut modsatte. Mange bliver stik tossede over at det de selv er midt i, men endnu ikke er gået galt, eller det som de drømmer om, men endnu ikke er parate til. Pensionen er endnu ikke klar, eller noget andet, som gør at karrieren som lykkens selvmordspilot, skal vente lidt endnu, ja de bliver vrede, fornærmede, og det som er endnu værre.

Derfor er der god grund til at tro, at tallet på 800 dansk-thailandske ægteskaber, det næste par år vil blive endnu større.

Held og lykke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar