Populære indlæg

lørdag den 14. juli 2012

Carlsberg på flasker i Thailand

Carlsberg flaskeøl i Kongeriget. Det danske bryggeri, som fik en krank skæbne i Thailand, satser nu på helt på kongeriget. Flaskeøl trækkes ind på markedet som et våben mod Heineken.

Ja. Bryggeriet satser nu atter på Thailand i fuld skala. Allerede i somme besluttede man at oprette eget kontor i Bangkok. På det tidspunkt var det fadøl, som skulle friste ganerne i tropevarme og i Aircon.


Siden da har man nået det oprindelige mål med at komme inden for med fadøl på mindst 150 barer, restauranter og lignende.


Thailand er verdens 10. største ølmarked, og det vigtigste skridt til at generobre tidligere markedsandele, og meget gerne nå endnu længere, er at sende flaskeøl på markedet.


Carlsberg i Thailand bliver en del af den organisation, som det danske bryggeri allerede har i lande som Laos, Cambodja, og Vietnam, det såkaldte Indokina.


Siden Carlsberg forlod Thailand for otte år siden, har Heineken sat sig godt og grundigt på den dyrere del af flaskemarkedet.


For et år siden indviede Carlsberg et nyt stort bryggeri i det sydlige Vietnam, og det bliver derfra, flaskeøllene til Thailand skal komme.


Thailand er kun det første land, som får øl fra det omtalte bryggeri, senere er det planen at andre lande kommer til.


Carlsberg åbnede et nyt stort bryggeri i Pakse i det sydlige Thailand, kun 11 km fra grænsen. Bryggeriet var oplagt beregnet til at dække det Thailandske marked, når toldreglerne blev ændret i regionen.


Den laotiske regering, som er medejer af Carlsberg i Laos, indgik dog en aftale med den daværende thailandske regering om, at den nye toldfrie aftale ikke skulle gælde øl.


I første omgang vil Carlsberg angribe oplagte markeder i Thailand. Øllet skal komme fra bryggerier i Sydøstasien, nævnes det i artikler i Danmark. Det før omtalte bryggeri i Vietnam bliver kun en del af leverandørerne.


Carlsberg har blandt andet, udover bryggerier i Laos også et velfungerende bryggeri i Sihanoukville, godt 200 km fra den sydøstlige grænseovergang til Thailand.





Emneord: Carlsberg, flasker, øl, Thailand, Indokina, Heineken,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar