Populære indlæg

onsdag den 18. juli 2012

Hånd-, fod- og mundsygdommen lukker 29 skoler i Bangkok

Mindst 29 skoler i Bangkok (tallet er stigende) har suspenderet nogle af deres klasser, eller stoppet al undervisning, i kølvandet på udbrud af Hånd-, fod- og mundsygdommen (HFMD) i hovedstaden.

"I Bangkok er de fleste patienter små børn fra 0 til og med fire år gamle", udtalte Dr. Wongwat Liewlak til The Nation. Han er leder af Bangkoks departement for smitsomme sygdomme.

Ifølge Sundhedsministeriet i Thailand, er mindst 12.581 blevet smittet af Hånd-, fod- og mundsygdommen i kongeriget i perioden fra og med den 1. januar, og den 9 juli i år. Der er ingen rapport om eventuelle dødsfald.

Prof Yong Poovorawan, en virus ekspert fra Chulalongkorn Universitet (CU), siger til samme avis, at den stamme af virus som breder sig i disse uger, er CA6 (Coxsackie A6) - og ikke CA16 længere.

"På dette punkt synes det de forekomster af HFMD er de højeste i tre årtier," sagde han.

I Bangkok alene var 2.322 mennesker smittet med sygdommen. 18 skoler i Bangkok har totalt lukket for undervisning, mens 11 andre har suspenderet undervisningen i udvalgte klasser.

Den prestigefyldte Chulalongkorn Universitet demonstration folkeskole, er blandt de skoler, som er lukket midlertidigt på grund af udbredelsen af ​​HFMD blandt de studerende.

"Vi har konstateret, at 22 elever er smittet", universitetets præsident, Dr. Pirom Kamol-Ratanakul.

Skolen blev lukket tirsdag, og vil forblive lukket til og med fredag i denne uge.

Læs mere om sygdommen her:
http://www.sygeboern.dk/sygdom/haand-fod-mund-sygdom

2 kommentarer:

  1. Jeg må lige korrigere lidt her, Hånd fod & mund disease er ikke det samme som mund og klovsyge, der fortrinsvis rammer klovbærende dyr og meget sjældent smitter mennesker.
    MVH
    Dalton

    SvarSlet
  2. Ups! Tak.

    Red.

    SvarSlet