Populære indlæg

fredag den 6. juli 2012

Alle gravide gæstearbejdere skal deporteres

Human Rights Watch opfordrer den thailandske regering til at skrotte arbejdsministerens planer om deportere alle gæstearbejdere som bliver gravide i Thailand.

Forslaget diskriminerer kvindelige arbejdstagere, faderen til fosteret får lov til at blive, og vil ikke fremme regeringens erklærede mål om at reducere menneskehandel, siger den  New York-baserede menneskerettighedsgruppe i en erklæring, skriver Bangkok Post.

Arbejdsminister Padermchai Sasomsap annoncerede i sidste måned planer om at deportere gæstearbejdere, som er tre til fire måneder henne i deres graviditet.

Arbejdsministeren hævdede at forslaget ville mindske tilfældene af børnearbejde i Thailand blandt indvandrerne.

Deportationerne af de gravide skulle være et effektivt svar på at USA for nylig dømte Thailand til at være et af de lande, som langt fra gjorde nok for at begrænse og eller bekæmpe menneskehandel.

Hvis man bare ved en smule om, hvordan illegale arbejdere misbruges i Thailand, kan man vel passende undre sig over at ministeren ikke begynder med de arbejdere, som allerede er født, og som allerede lever som slaver på eksempelvis thailandske fiskebåde.

"Arbejdsmarkedet Ministerens plan har intet at gøre med at stoppe menneskehandel, men vil medføre yderligere forskelsbehandling af kvindelige gæstearbejdere," siger Brad Adams, HRW´s Asien direktør.

Thailand har en lang liste over handlinger, det kan tage, hvis det virkelig ønsker at stoppe narkotikahandel, som sikrer, at indvandrerbørn kan gå i skole, slå ned på voldelige embedsmænd og agenter, og give bedre beskyttelse af ofrene, sagde Mr. Adams . 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar