Populære indlæg

mandag den 2. juli 2012

Kvinders strejke i soveværelset gav fred

Arkiv: Kvinder i det sydlige Filippinerne, har med succes lanceret en ny metode kampen for fred. Nu ved vi så, at det ikke kun er en guldmine, kvinder har mellem benene, men også et effektivt våben mod ufred, vold og ballade.

Det er UNCHR, FN afdeling for flygtninge, som bringer historien ud til alverdens medier, inkl. A-Nøglen.

Sex strejken eller blokaden fandt sted i landsbyen Dado, på øen Mindanado, som ofte har ry for at være en center for lovløshed, hjalp nogenlunde over én enkelt nat nye fredelige tilstande til landsbyen, skriver lokale medier.

102 familier lever i den lille landsby, og sexstrejken har ud over fred, og bragt velstand i landsbyen. Der er simpelthen social og økonomisk fremgang i fred.

Konflikterne, som blev stoppe af samlede ben, handlede om familiekonflikter, konflikter omkring ejerskab af land. Idéen kom i følge lokale myndigheder fra kvinderne selv.

En gruppe kvinder i landsbyen havde startet en produktion af tekstiler, men deres forretninger blev forstyrret, fordi de ikke kunne levere varer til deres ellers tilfredse kunder, fordi skiften konflikter mellem deres mænd lukkede vejen ud af landsbyen. Skyderier var også en del af hverdagen, både landsbyen, og på den livsvigtige vej.

En af de mest kendte konflikter i området, fandt sted i 2009, da mere end 50 mennesker blev dræbt i ét enkelt overfald.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar