Populære indlæg

søndag den 15. juli 2012

Thaksin fik aldrig sine ManC milliarder - advokat idømt fængsel

Den advokat i Dubai, som fik jobbet med at håndtere den landflygtige Thaksin Shinawatra salg af Manchester City, skal tilbringe de næste tre år i skyggen i den arabiske stat, efter at han formøblede 3 milliarder bath (95 mio dollars).

Det er lokale medier i Dubai, som afslører at Thaksin aldrig fik sine penge for salget af de nu Engelske mestre, til de nuværende ejere.

En advokat som kun benævnes med initialerne "KM", 45" år gammel, blev frikendt for anklager om underslæb og forfalskning.

Retten fandt advokaten skyldig i formøbling af mere end 95 US dollars.

.Ifølge rettens kendelse var han Thaksins advokat, da den tidligere premierminister for Thailand i 2008 solgte Manchester City til de nuværende ejere i Abu Dhabi.

Den dømte havde blandt andet brugt 339.500 dollars på at købe en villa til sig selv.

Det hele blev opdaget da Thaksin bad advokaten om at overføre en fjerdedel af pengene til en bankkonto i Montenegro, hvor Thaksin også er statsborger.

I stedet for at følge sin klients ønske, overbeviste advokaten Thaiksin om at pengene befandt sig på en konto registreret med advokatfirmaet som indehaver.

Advokaten blev også dømt for at have forsøgt at overtage ejerskabet af et Bombardier jetfly, som ejes og bruges af Thaksin.

Thaksin solgte Manchester City i 2008, efter blot 16 måneder ved roret. Han solgte det til Sheikh Mansour af Abu Dhabi. Angiveligt var prisen 210 millioner pounds, omkring 10,3 milliarder baht. Den britiske medier rapporterede, at Thaksin havde tjent omkring 20 millioner pounds, eller 983 millioner baht, på handelen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar