Populære indlæg

torsdag den 5. juli 2012

Cambodjansk stuepige begår selvmord i Malaysia

En cambodjansk maid i Malaysia har begået selvmord, mens en anden angiveligt er blevet voldtaget af sin arbejdsgiver, og en tredje maid er blevet tortureret, i henhold menneskerettighedsforkæmpere, samt det cambodjanske udenrigsministerium.

Maids fra Cambodja har i tusindvis af tilfælde erstattet maids fra Indonesia, landet som har forbudt sine yngre kvinder at tage jobs i Malaysia netop på grund af de mange overgreb.

En 18-årig maid søger i disse dage beskyttelse hos den cambodjanske ambassade i Kuala Lumpur, efter at hun er blevet befriet fra sin arbejdsgiver. Han voldtog hende angiveligt i april, og er nu fængslet, skriver Phnom Penh Post.

Den nu 18 årige var kun 16 da hun blev sendt til Malaysia af rekrutteringsfirmaet T & P, som siden da er blevet lukket af myndighederne, p gr a en lang række udnyttelses og misbrugs skandaler, og desuden var "berømt for forfalskning dokumenter" .

Pigens malaysiske arbejdsgiver, Liew Fos Chi, blev anholdt efter at hans egen kone fandt ud af den påståede voldtægt og indgav en klage over sin mand, som han dog senere tvang hende til at trække tilbage.

Nisha Jaya, et program officer hos den Malaysia-baserede gruppe Tenaganita, siger at offeret havde fortalt hende, at hun var blevet voldtaget en gang, og forulempet ved flere lejligheder.

En anden maid fra Cambodja har begået selvmord, efter at hun havde været synligt deprimeret i omkring to uger selvmordet.

En erklæring fra Cambodjas udenrigsministerium i går foreslog, at pigen var blevet angrebet af sin arbejdsgiver, før hun tog hendes eget liv. Ambassaden i Kuala Lumpur griber nu ind for at sikre den afdødes løn, og erstatning til hendes familie.

I samme erklæring omtales en tredje sag, hvor en maid fra Cambodja angiveligt blev tortureret og overbebyrdede af sin chef. Den omtalte maid havde indledt en retssag mod sin arbejdsgiver, men havde trukket den tilbage, fordi hun ønskede at vende tilbage til Cambodja med det samme.

Disse tre sager kommer op til overfladen, samtidigt med at der er en generel stigning  i anmeldte overgreb mod cambodjanske maids i Malaysia.

I sidst uge vandt en maid, som også var offer for overgreb, en skelsættende sejr, da hun sagsøgte sin arbejdsgiver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar