Populære indlæg

søndag den 1. juli 2012

Se hovedstaden fra et sæde i Rangoons ringtog

Ringtoget i Rangoon kører rundt og rundt. De fleste passagerer er lokale, men den specielle rute hører til et af de mere ukendte turistmål i Burma.

Turen tager tre timer, og koster normalt 1 US $.

Du kan stå på flere steder, men det fleste stiger op i toget, der er faktisk to, som kører hver sin vej rundt, på Central Banegården.





Som turist betaler du mindst 10 gange så meget for din billet, som de lokale betaler, men så længe prisen er omkring de seks danske kroner, er det måske til at leve med. Til gengæld skal du bruge den perron, som er specielt indrettet til udlændinge.

Jeg har selv taget turen for nogle år siden. Den gang skulle man både have sit pas med, samt en fotokopi af samme. Jeg mener også at jeg betalte betydeligt mere end én enkelt dollar, men hvis den nye lave pris holder, er der i det mindste nogle priser i Burma, som falder.

Når du kommer ind i den specielle togvogn, som er indrettet med 1. klasse for turister, får du din første overraskelse. Sædet du skal sidde på, er et normalt sæde, lad os kalde det en bænk, og du sidde med ryggen op mod gavlen af togvogningen. En snor er placeret så den går fra den ene side af togvognen til den anden. Det er i al sin enkelhed hvad du får af første klasse. Har du betalt din overpris, kan du sidde og sole dig bag din snor.

Ok. Der er lidt mere til dig som turist. I din umiddelbare nærhed sidder togføreren. Han har et flag i hånden, og flaget giver manden magt. Han bestemme hvornår toget skal sætte i gang, efter at det har sagt farvel til passagerer, og desuden også sagt goddag til nye passagerer.

Togføreren har i øvrigt en pligt mere. han skal servere et krus med kaffe eller te. Der er masser af mælk i, og du kan så sidde og drikke det, mens du følger det liv som udspiller sig i togvognen.

Som i så mange andre tilfælde er ringtoget både til personer og deres gods, og eller deres forretning, som måske fylder en hel plastikpose eller en bastkurv.

Der kommer også tiggere ombord, men de er forment adgang til de nemmeste sponsorer, nemlig turister.

Et godt råd. Sæt dig så tæt ved vinduet som du kan, det giver dig et bedre udsyn.

http://www.youtube.com/watch?v=7xVQSR1ZTWU

Obs! Den enorme tilstrømning af turister på det seneste kan betyde, at systemet med 1. klasse bag snoret er, eller bliver lavet om. Men det er stadig en stor oplevelse, både det som sker i togvognen, men også det liv man kan følge ude i samfundet, mens toget kører.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar