Populære indlæg

fredag den 20. juli 2012

11 anholdt i kamp mod lånehajer

To formodede lånehajs-organisationer blev hvis politiet har ret, lukket torsdag morgen. Og i den forbindelse blev 11 personer som formodes at arbejde for organisationerne, deponeret bag tremmer.

Politiets aktion blev sat i gang efter at man havde modtaget adskillige klager eller anmeldelser over urimeligt høje renter. Lånene bliver typisk givet uden sikkerhed, og renten bliver så derefter. Ofte op til 10% pr. måned. Og hvem ved reelt om renten i særtilfælde er højere.

Hvis afdragene ikke betales, er det ikke ligefrem diplomatiske metoder som anvendes, for at hive renterne hjem. Phuket Ghazette skriver om et enkelt tilfælde, hvor en låntager fik det som i nogle miljøer kaldes en "kontant afregning". Tæv. Afstraffelse- kald det hvad du vil.

Inden politiet gik til makronerne mod lånehajerne, havde de sikret sig tre dommerkendelser. En mod et lejet hus i Thalang, Phuket, og hele to mod lejede huse i Muang-distriktet.

Det blev dog kun til to besøg, det tredje hus var tomt.

Politiet har til Phuket Gazette forklaret, at huset i Chalong, blev drevet som et lånehajs-kontor, med vagter udenfor.

Alle otte mistænkte som fandt fandt i Chalong, blev anholdt. Syv mænd og én kvinde. De røg videre til politistationen i Chalong, hvor afhøringer og yderligere efterforskning fortsætter.

Og beviser var det sømænd nok af. 14 lånekontrakter, 130 fotokopier af ofrenes ID-kort, 20.000 baht i kontanter, gavekort, tre æsker med lånehajernes visitkort, ja fint skal det være, og bog med kunderne skrevet ind, plus kvitteringer.

Våben blev også beslaglagt.

I Pa Khlock anholdte politiet tre mænd. Tre notesbøger med kundenavne, en enkelt lånekontrakt, plus en bog med daglige afdrag, to æsker med visitkort, og andre lånedokumenter blev fundet.

Det hele, inkl. de tre anholdte, endte på politistationen i Thalang, hvor man fortsætter med det nødvendige arbejde for at få sagen opklaret.

"De grupper, vi anholdt i dag, var store lånehajer i Phuket," siger en politiofficer til Phuket Gazette.

Politiet prøver  forbindelse med anholdelserne på at analysere situationen omkring ulovlige lån i Phuket. Det er værre i Phuket, end i andre nærliggende områder.

Skylden for turismen. mange åbner nye forretninger, og mange af de nye investorer kommer hurtigt ud i økonomiske problemer, som ingen officiel bankmand vil røre ved. Og så er der kun det sorte lånemarked tilbage.

Det hele er sådan set meget ærligt og åbent. Lånehajerne putter ikke med deres rentesatser. Men de potentielle lånetagere har så store problemer, at de ikke har råd til at tænke sig om. De skal bruge penge her og nu.

Og det kan så ende i vold, beslaglæggelse af ejendom og andre værdier, når afdragene, som ofte falder dagligt, ikke betales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar