Populære indlæg

søndag den 1. juli 2012

Sådan kan du rejse rundt i Burma / Mayanmar

Meget er forandret i Burma / Mayanmar de sidste par år. Men store dele af de bjergrige områder er stadig lukket for turister. Årsagerne kan være flere. Der er stadig konflikter kørende med minoritetsgrupper, og mange vejes kvalitet er tvivlsom.


Når du planlægger din rejserute, skal du være opmærksom på, at situationen i det aktuelle område kan ændre sig på timer. veje åbnes, og veje lukkes.

Tjek hellere situationen, før end du begynder din planlægning, og tjek én gang til, inden du efter ankomsten til Burma begynder din rejse rundt i landet.

En anden faktor som også kan få stor indflydelse på din Burma rejse, er vejret. Efter at cyklonen Nargis ramte landet i 2008, hvor vejene ind til det katastroferamte Ayeyarwady Delta, syd for Rangoon lukket for turister.

Alle andre regioner genåbnede ret hurtigt. Og de områder som rent faktisk kan besøge af turister, er så til gengæld åbne med stort Å.

Du kan rejse frit som det nu passer dig, uden at du behøver at redegøre for dine rejseplaner, som man skal i Nord-Korea og skulle i det tidligere Sovjet- unionen.

Der er heller ingen som blander sig i hvilke transportmidler du skal / kan bruge. Du kan tage en bus, komforten bestemmer du selv, du kan rejse med fly, tog, eller med en overfyldt pick-up.

Eller du kan vælge transport hvor en okse eller en hest udgør drivmidlet. Eller hvad med at leje en trishaws for en tur rundt i byen? Du kan også leje en cykel, det er helt op til dig selv.

Uanset hvor du vil hen, er det værd at overveje at gøre det over land eller vand. Flybilletter er nemlig dyre i Burma.

Mange områder i Burma kan kun besøges, hvis du sikrer dig en tilladelse fra regeringens Myanmar Travels & Tours (MTT), plus at du skal hyre en turguide. Så du skal altså ikke forvente at du bare kan møde op ved grænsen til Chin State’s hovedvej og forvente at det er godt nok at du bare smiler, og spørger pænt. Hvis du ikke har en officiel tilladelse fra Myanmar Travels & Tours (MTT), kommer du simpelthen ikke ind.

Områder med begrænset adgang

Områderne som du skal købe dig adgang til hos Myanmar Travels & Tours (MTT), som tager dig med på rundrejser, er følgende (Husk at der sker ændringer hele tiden):

Ayeyarwady Delta syd for Rangoon var lukket for udlændinge efter cyklonen Nargis i 2008, men er nu genåbnet.

Khamti, aka Naga Land - ture arrangeret af regeringen koster omkring $1200!

Mong La, Shan State - tilladelsen er gratis, men du skal have fat i den i Kengtung.

Mt Victoria, Chin State - du kan tackle dig udenom regeringens guides ved at bruge en privat guide, men du skal stadig søge om en tilladelse.

Putao, Kachin State:
Tachileik, Shan State - hvis du rejser rundt i det centrale Myanmar, skal du skaffe dig en tilladelse til at besøge Tachileik, det samme hvis du vil rejse ud af Burma over land til Thailand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar