Populære indlæg

tirsdag den 3. juli 2012

Anmeldelse: En mand og hans barpiger – Cambodja

Bogen Addicted to Love: Exploring the Nightlife in Cambodia, har ikke ret meget med kærlighed at skaffe. Så ved du det. I det mindste ikke gengældt kærlighed, men de godt 160 sider giver et godt indblik bar-livet i Cambodjas hovedstad Phnom Penh.


Den lanceres som en bar-guide, men er nok mere en forbruger af bargirls bekendelser og erfaringer, hentet i de typiske pige-barer som mest henvender sig til sexturister og fastboende vesterlændinge.


Forfatternavnet Randy Nightwalker, er et pseudonym for en ældre, erfaren amerikansk livsnyder, som efter et langt liv med forpligtigelser og dårligt betalte jobs i USA, har fundet sit paradis i det vilde østen, og desuden fortæller åbent og ærligt, om sine gode og dårlige erfaringer med yngre, og for den sags skyld også halvmodne kvinder, som i hvert fald som udgangspunkt, møder ham, for pengenes skyld.


Og det er via forfatterens ofte forbavsende ærlige beskrivelser af sine holdninger og oplevelser med det modsatte køn, at bogen giver et fantastisk indblik dels i forfatterens eget kønsliv, dels i barlivet og ikke mindst bar-pigernes måde at tænke og forvalte deres liv på. 


Tit er pigerne, som tilsvarende prostituerede er det i andre lande, forsøger af en hel familie.


Man skal ikke ret langt ind i bogen, før man bliver klar over, at forfatteren ikke er til faste forhold. En psykolog ville nok flirte lidt med tanken om, at manden lider af angst for nærhed, og for at miste.


Forfatteren går af princip aldrig i seng med en prostitueret, han bruger aldrig selv den betegnelse for bar-piger, som han møder for første gang. I stedet vælger han langsomt at bygge et forhold op, hovedsageligt ved at sikre sig samvær i baren, med ladydrinks som koden til at lære den enkelte pige at kende.


Den liderlige nattevandrer ( Randy Nightwalker) gør meget ud af at fortælle pigerne, at han altid har flere piger / veninder ad gangen.


Metoden har den fordel, at når forfatteren kommer til hovedstaden fra sit selvvalgte eksil en mindre cambodjansk provinsby, så slipper han for at blive alt for skuffet, hvis den pige han har tænkt mest på i bussen på ved mod hovedstaden barer og deres diamanter, er optaget eller bare forsvundet for en tid.


Som en anden sommerfugl, hopper han så videre til den næste blomst.
Og som læser af Addicted to Love, følger vi med.


Det man læser om i bogen, handler for mig at se, ikke om mandens kærlighed til pigerne, men mere om mandens følelses og sexliv, som fungerer som vejviser for manden.


Modsat mange kunder i pige-barerne respekterer forfatteren pigerne som mennesker, og som de forsørgere de oftest er. Randy Nightwalker betaler altid for sex. Og der følger drikkepenge med, i betalingen. Men han er heller ikke bleg for at hjælpe en pige, som har behov for penge, uden at de leverer ”varer” for pengene.


Og han har også evnen til at bære over med pigernes urimeligheder. En pige som har stjålet fra ham flere gange, kommer ind i varmen igen. I det kapitel hvor tyverierne beskrives, giver forfatteren og et tip om, hvordan man bliver klar over, at den betalte sexleverandør har planer om at stjæle.


Hun vil have dig ud af værelset, beder dig om at tage bad, hente noget til hende i det andet værelse, som hun sagtens selv kunne hente, osv.
Addicted to Love, Exploring the Nightlife in Cambodia, giver et usædvanligt ærligt og detaljeret indblik i en mand og hans prostitueredes verden.


En lang række boghandler i Asien har den på hylderne, men du kan også bestille den her:
For levering Thailand:
www.dco.co.th/product_info.php?products_id=1183
…...
http://ebookstore.sony.com/ebook/randy-nightwalker/addicted-to-love/_/R-400000000000000401347
…...
Paperback
Bangkok 2009
Edition Bamboo Sinfonia
130 x 190 mm.
173 sider
ISBN 9786167111063

Ingen kommentarer:

Send en kommentar