Populære indlæg

søndag den 1. juli 2012

Thailands politi uddannes til at bekæmpe misbrug af børn

Politiet i Thailand skal blive bedre til at bekæmpe seksuelt misbrug af børn. Derfor kommer FN´s datterorganisation for bekæmpelse af narkotika og kriminalitet (UNODC) nu til undsætning med et undervisningsprogram, som skal klæde politiet bedre på til at gøre noget ved almindelig lokal seksuel misbrug af børn, og ikke mindst børnesexturisme.


Det thailandske Central Investigation Bureau (CIB), er gået sammen med De Forenede Nationers Kontor for Narkotika og Kriminalitet om at bekæmpe børnesexturisme.


UNODC vil tilføre faglig og juridisk viden til thailandsk politi, og hjælpe til med at støtte gennemførelsen af ​​CIB´s projekt omfattende nærpoliti i Bangkok, Pattaya og Chiang Mai.


Som en del af projektet, vil CIB officerer blive tilbudt at tale med specialister fra UNODC, i et forsøg på at finde professionelle løsninger i samarbejde med FN- organisationen.


delt at tale med folk om deres problemer med kriminalitet i et forsøg på at finde løsninger sammen, skriver The Nation..


CIB kommissær Pol Lt Gen Pongpat Chayapan har til den engelsksprogede avis sagt, at samarbejde mellem lokale politikorps og UNODC har høstet enorm succes i andre lande, hvor det har været gennemført. I Uganda medførte projektet, at mange flere seksuelle forbrydere bliv retsforfulgt. Og i Kenya formodes det at antallet af HIV/AIDS- smittede er for nedadgående takket være et lignende projekt.


Gary Lewis, regional repræsentant for UNODC, udtaler at børnesexturisme er et globalt problem, og derfor er det et vanskeligt problem at håndtere, med så mange udenlandske restinstanser involveret.


UNODC vil også gennemføre dets australsk-finansierede "Projekt Barndommen" projekt i Thailand, Laos, Vietnam og Cambodja. Det sker i et forsøg på at styrke tidlig identifikation og forfølgelse af børnemisbrugere.


World Vision, en fransk-baseret organisation, som arbejder på at forbedre børns rettigheder, udvikling og levevilkår, vil sammen med forskellige NGO- organisationer og UNODC levere oplysninger om gerningsmænd og deres aktiviteter til politiet i de fire lande.


Næsten samtidigt med at The Nation talte med UNODC og det thailandske politi, blev en 20 årig transvestit i Pran Buri distriktet i Prachuap Khiri Khan pågrebet for angiveligt at skaffe en pige på 14, og en 24-årig kvinde til seksuelle ydelser.


Khun Kampanart Sonthi blev arresteret efter at været gået i en fælde på et lokalt hotel.


Khun Kampanart afviste beskyldningerne, og hævdede at den voksne kvinde og den 14-årige pige kun havde hyret ham til at køre dem til hotellet. Han havde intet at gøre med nogen som helst form for prostitution, i følge ham selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar