Populære indlæg

onsdag den 4. juli 2012

Vi danskere rejser bare mest

Vi vidste det vel godt. Danskere rejser bare mest, når man tjekker Europas rejsevaner.

Ni ud af 10 danskere tager på mindst en rejse hvert år. Tænk så lige på de trængte i samfundet, som måske ikke har været ude af deres betonforstad i årtier.

Danskere rejser mest. Ok. Vi skal dele førstepladsen med finnerne, men det bliver vore oplever langt fra hjemmet, både med øl og vin, og måske kun soda med en citronskive galant på glaskanten jo ikke dårligere af.

EU-gennemsnittet er at otte ud af 10 planlægger en rejse i 2012. Stand By skriver, at det skyldes den danske velstand, at Danmark er øverst på listen. Familier i Dannavang har ganske enkelt større indtægter end andre lande i Europa.

På toppen af det har danskere kort arbejdstid, og lange ferier. Fridagene skal bruges til noget, og når pengene er der, af sted, af sted. Danskere begaves med 25 lovpligtige feriedage, plus 5 overenskomstbetalte dage. Til en sammenligning har nordmænd kun 25 feriedage i alt. Tyskerne 24,6 mens briterne kun kan nyde 20 feriedage hvert år.

Seks ud af 10 danskere rejser i år til et EU-land i mindst fire dage. Blot fire ud af 10 i andre lande i EU har lignende planer.

Udlændinge har også for vane at holde ferie mere i deres eget land, sammenlignet med danskere, skriver Stand By.

EU-kommissionen ha sammenlignet i 27 medlemslande, plus i Kroatien, Tyrkiet, Makedonien, Norge, Island, Serbien og Israel, hvad sidstnævnte så end har at skaffe i europæiske sammenhænge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar