Populære indlæg

tirsdag den 14. juni 2011

60 burmesiske arbejdere befriet efter razzia i Bangkok

60 burmesiske arbejdere som reelt blev holdt som fanger, hos deres arbejdsplads, en tekstilfabrik i Din Daeng området i Bangkok er befriet.

Politiet reagerede efter et tip fra en af de ansatte.

Arbejdsgiverne bag den formodede forbrydelse er de etniske kinesere Darong Wu, 50, og hans kone Namee Li, 26.

Anklagerne, som parret kan forvente bliver rejst mod dem, er blandt andet menneskesmugling og overtrædelser af diverse love vedr. beskyttelse og behandling af arbejdskraft.

Politiet siger til den lokale presse, at de fik et tip fra en af de 60 burmesiske arbejdere, som var ansat på den etnisk kinesisk ejede virksomhed.
Burmeseren som anmeldte sin arbejdsgiver til politiet siger, at han var blevet lokket fra Burma, for at arbejde på fabrikken.
Forholdene på virksomheden var dog værre end han forventede. Arbejdsdagen var fra klokken otte morgen, indtil midnat.
Og når de havde ”fri”, blev de holdt indespærret, så de ikke kunne flygte.
Burmeseren klagede også over lønnen på 6.000 bath, som han mente var alt for lille i forhold til de mange arbejdstimer.

Arbejdsgiveren Namee Li forklarede, at de tidligere havde hyret legale burmesiske arbejdere, men at de var stukket af. Det ville man ikke risikere én gang til. Derfor blev arbejderne låst inde.
Hustren til ejeren sagde desuden til sit forsvar, at den lave månedsløn skyldtes, at de skulle betale for en lovlig arbejdstilladelse. Det beløb blev trukket i lø
Det lokale medie nævner ikke, hvor længe arbejderne har fungeret under de slaveagtige forhold. De nævnes heller ikke, om der reelt er søgt om arbejdstilladelse for de 60 burmesere.
...............

Ingen kommentarer:

Send en kommentar