Populære indlæg

onsdag den 8. juni 2011

Nu satses der mere på øko-rejser

Det bliver stadig vigtigere at satse på bæredygtig turisme. Det thailandske turistbureau vil fremme udviklingen af økoturismen i landet og giver her nogle tips til, hvor du kan opleve herlige grønne eventyr i Thailand, skriver 
Thailands Turistbureau i en pressemeddelelse..

- Der findes mange fascinerende seværdigheder og eventyr i Thailand, som værner om både miljøet og befolkningen. Vi mærker også, at flere og flere vælger at rejse klimavenligt, og at denne type turisme får stadig større opmærksomhed − noget, vi naturligvis er meget glade for, siger Mrs. Nalinee Pananon, der er direktør for Thailands turistbureau i Stockholm.

Hvis du er træt af overbefolkede strande, vil du trives på Ko Yao Noi, som ligger 20 minutters sejlads fra anløbsbroen Bang Rong i Phuket. Det er en smuk ø, som virkelig er et besøg værd. Her satser man meget på økoturisme, og besøgende kan nyde den smukke natur og den fredfulde atmosfære. Bliver man træt af freden og roen, så arrangerer lokalbefolkningen kajaksejlads, snorkling og vandreture. Ko Yao Noi er en ø i Phang-nga-provinsen, som består af 44 øer.

Doi Chiang Dao uden for Chiang Mai er Thailands tredje højeste bjerg med en højde på 2225 meter over havet. Området hedder Doi Chiang Dao Wildlife Sanctuary og er et naturreservat. Omkring det hesteskoformede bjerg findes der over 300 dyrearter, hvoraf størstedelen er fugle. Her vokser også den nyligt opdagede orkidé Sirindhornia pulchella sammen med over 100 andre orkidésorter. De længere vandre- og cykelstier er kun åbne fra november til marts, men der findes også en kortere strækning på to kilometer, som er åben året rundt, skrives der i pressemeddelelsen.

Khek River Rafting er det vildeste og mest udfordrende sted i Thailand, der tilbyder white-water rafting − så hvis du elsker denne form for eventyr, skal du tage til Khek River. Et otte kilometer langt adrenalinkick i de smukkeste omgivelser! Det bedste tidspunkt for white-water rafting er mellem juni og oktober, men der er åbent året rundt. Aldersgrænsen er 12 år, men kan variere lidt alt efter højde osv.

Dugongen er et planteædende pattedyr, som findes i Ko Libong. Det er en truet art, der minder lidt om en havfrue i faconen. Dugongerne kan være svære at se, men de befinder sig oftest mellem Ao Pan Yang og Na Ban. Hvis du er heldig, kan du også se skildpadder og delfiner. Der går dagligt bådture til Ko Libong.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar