Populære indlæg

onsdag den 1. juni 2011

Udlændinges thai-religiøse tatoveringer skal stoppes

Thailand vil have deres religiøse tatoveringer for dem selv. Udenlandske turister har bare at holde sig væk fra brug af den thailandske kulturarv, som religiøse tatoveringer er.
Og det gælder ikke kun de religiøse thai tattoos med tekster som skal holde de onde ånder væk. Religiøse motiver generelt skal turister holde sig fra, og efter ordre fra den thailandske kulturminister, Niphit Intharasombat , skal uvæsenet med at udenlandske turister betaler thailandske tatovører for den type tatoveringer stoppe. Hellere i går en i morgen, skriver lokale medier.

Kulturministeren mener at de religiøse tatoveringer på udenlandske arme, ben og hvad der ligner, er undergravende og respektløst overfor den thailandske kultur.
Ifølge medierne skal ministeren dog regne med, at han er oppe mod stærke kræfter. Nemlig tatovørernes lukrative erhverv, tatoveringerne kan koste op til 20.000 bath, en månedsløn for mange i kongeriget. Og turisternes lyst og behov for at tage et ganske specielt minde med dem hjem fra det land de elsker, forsvinder jo ikke sådan bare, fra den ene dag til den anden.
Et af kulturministerens trumfkort i kampen mod de specielle tatoveringer er, at han ikke mener, at det at have en religiøs thailandsk tatovering betyder, at ejeren af plamagen tror på det tatoveringen står for.
Tatoveringer er blot en del af en mode blandt turister, der sandsynligvis ikke tror på religion og var uvidende om den sande betydning af billederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar