Populære indlæg

onsdag den 27. juni 2012

Pas på livsfarlige brandmænd i Asien

Pas på de livsfarlige brandmænd, Box Jelly Fish, som oprindeligt var en australsk plage, men som nu også hærger i flere af de fjernøstlige farvande, inkl. Thailand og Malaysia.


Brandmændene kan medføre alvorlige forbrændinger, som blandt andet kan medføre dybe brandsår, som blandt andet kan medføre amputation af fingre eller arme. Og i værste fald kan mødet med de såkaldte Box Jelly Fish være dræbende.


Siden først i 50erne har de livsfarlige brandmænd 5.000 liv på samvittigheden.


Læs en videnskabelig artikel om emnet her:
http://www.mja.com.au/public/issues/dec2/fenner/fenner.html/sv-sv/fentab.html


Den norske tabloidavis VG bringer en historie om en 20 år gammel kvinde, Ingrid Gartha Larsen, som er lykkelig for at hun overlevede.


Ni måneder efter sammenstødet Box Jellyfish, da hun trænede i kite-surfing i vandet ud for Hua Hin, lider hun stadig voldsomt af eftervirkningerne af tredjegradsforbrændinger på begge lår, venstre hånd, og højre arm.


Instruktøren, som trænede med den norske kvinde, mistede den ene arm i mødet med brandmændene. hoteller, Jet Ski udlejere osv., kan også nemt finde ud af at tale om alt muligt andet end Box Jelly Fish.


Box Jelly Fish er en af de giftigste skabninger på kloden, og ingen bureaurer eller turistorganisationer har risikoen for at blive forbrændt med i deres reklamemateriale.


Der var da heller ingen advarselsskilte på stranden i Hua Hin, det er der yderst sjældent. Det er en dårlig forretning at passe på sine turister.


OBS! Det eneste kendte middel, som er effektivt mod den gift, som brandmænd spreder ud over din krop, er eddike, som du kan købe overalt i Asien. Du skal have det med til stranden som en forsikring. Det e r for sent at drøne til købmanden, når ulykken allerede er sket.


Du skal ikke forvente at de mennesker og organisationer, som skal servicere dig, fortæller dig om Box Jelly Fish og midler i mod dens forbrændinger.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar