Populære indlæg

onsdag den 27. juni 2012

Turistparadis skal have 10.000 flere overvågnings-kameraer

Phuket har bruge for yderligere 10.000 overvågningskameraer, for dels at sikre både lokale beboere mod kriminelle, dels sikre at Phuket bliver et notorisk center for kriminalitet, som vil skræmme turister væk, og derved ødelægge det ellers så blomstrende samfund, som Phuket reelt er. det mener fremstående folk i Phukets turistindustri.


Phuket har de højeste lønninger i Thailand, Phuket er det dyreste sted at bo i Thailand, og Phuket er Thailands dyreste turist-destination.

Men Phuket er også stedet, som mere end nogen anden turist-destination gør sig fortjent til T:I:T: (This is Thailand).

Tag problemet med livreddere. Hvert år begynder man forfra med at forhandle om en kontrakt, vel at mærke først når den den fungerende kontrakt er udløbet. Det betyder at der hver år er mellem fem og måske syv uger, hvor strandene i Phuket ikke har livreddere.

Tag de livsfarlige veje i Phuket. Næsten hver uge er der alvorlige ulykker, ofte med dødelig udgang, alle ved at den næste ulykke kommer i løbet af nogle dage, men der bliver oftest gjort meget lidt for at forbedre sikkerheden på vejene.

Eller hvad med Phuket paradisets transporthelvede. Vanvittige priser forlange af tuk tuk chauffører, legale taxichauffører såvel som illegale chauffører. Vanviddet holdes på plads af en eller flere transportmafiaer. Modsat stort set alle turistdestinationer i verdens, er det reelt ikke muligt for rejsebranchen i Phuket at bruge nye velholdte minibusser til rundture på øens. Amerikanske marinere på besøg med krigsskibe, turister som er på besøg med krydstogtskibe, osv. osv. tvinges til at kører rundt på øen i mere eller mindre tvivlsomme taxier, og aller værst, det sker til priser som typisk er 10 til 20 gange højere, ja du læste rigtigt, end hvad du kan gøre det samme for i Bangkok, Hua Hin, eller Pattaya.

Og Jet Ski branchen, sammen med Pattaya er Jet Ski branchen i Phuket noget af det værste, som Asiens turistindustri kan tilbyde. Dagligt snydes turister for titusinder af bath, ja mange snyde for flere hundrede tusinder af bath i kriminelle krav om erstatninger for skader som er uger eller måneder gamle. Og hvis turisten som afkræves erstatning selv har lavet skaden, ja så er det beløb som afkræves næsten på højde med hvad en ny Jet Ski koster. Kravet om at alle Jet Ski som udlejes, skal være dækket af forsikring, er aldrig blevet opfyldt.

Og nu vil den (næsten) samlede turistindustri i Phuket have den centrale regering oppe i bangkok til at betale for 10.000 endnu flere overvågnings-kameraer.

Hvad med at det lokale samfund tager et opgør med alle de korrupte politifolk, med alle de korrupte politikere, som oftest kun beslutter nye tiltag, hvis de projekter kan sikre dem selv økonomisk fremgang?

I øjeblikket OrBorJor har omkring 250 overvågningskameraer, mens de lokale direktorater har flere end 1.000 overvågningskameraer i Phuket. Men Phuket behøver omkring 10.000 overvågningskameraer til at dække hele provinsen, mener vigtige repræsentanter i turistindustrien, skriver Phuket Gazette.

Phuket er omkring fem til seks millioner besøgende om året. Alle disse mennesker er beskyttet af en politistyrke på omkring 1.200 officerer. Samtidigt virker turismen som en magnet på tusindvis af kriminelle, eller unge med problematiske sociale situationer.

Så længe at der ikke gøres noget ved kilden til korruption, og andre kriminelle handlinger i Phuket, kan man opstille 1. mio. overvågninsgkameraer i paradiset for producenter af netop overvågningskameraer, uden at det får den tiltænkte virkning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar