Populære indlæg

torsdag den 23. december 2010

Opdateret: Mere end 1.000 arresteret i landsomfattende razzia´s

Store partier af narko og ulovlige våben blev konfiskeret, da politiet gennemførte landsomfattende razziaer spredt ud over det meste af Thailand.

Aktionerne er en del af regeringens krav, til politiet om at bekæmpe den omfattende ulovlige narkoindustri, i løbet af fire uger.

Hele 696 borgere blev arresteret i razzia´s i Bangkok's Phra Nakhon og Thon Buri områder, mens 439 andre borgere blev fanget I I alt 58 aktioner I Pathum Thani.

Mange af de anholdte, var allerede på politiets lister over mulige mistænkte.

Det er The Nation, som skriver om de omfattende aktioner, og vi skal helt her ned i artiklen, før teksten foralvor viser, at al “balladen” selvfølgelig gribes an på ægte thai-facon.

De mange razziaer blev hovedsageligt gennemført i slumområder, beboet af folk i den lavere den af indkomstskalaen.

Der blev fundet store mængder af håndvåben, M-16 rifler, machetes, og andre våben, plus mange stjålne motorcykler, og andre ulovlige genstande.

Blandt de mange formodede kriminelle, der fik monteret næsten skræddersyede håndjern omkring deres håndled, var Khun Surachai Tohuapa og Khun Usa Sawang-arom, som blev fanget mens de var i besiddelse af 30,000 amfetamin piller, og hele 4 kg of "ice" flakes, (koncentreret amfetamin), samt Khun Suthep Bunkrajang og Amor Thanoosa, som blev arresteret i hver sin razzia.

Mange af de anholdte, var i forvejen eftersøgt i forbindelse med en vifte af kriminalitet, fra mord og voldtægter til mere almindelige forbrydelser.



Lidt baggrund:

Den siddende regering gav i den forløbne uge ”politiet” – der er adskillige politikorps i Thailand – og de bekæmper hinanden ret så lystigt, og det er vel en del af problemet. De knapt så korrupte ødelægger forretningerne for de slemme politifolk, osv.

Men nu skulle der i følge regeringen altså gøres noget. Men aktioner skulle gennemføres ærligt og redeligt. Ingen henrettelser, ingen nedslagtninger, politiet måtte kun skyde, hvis mistænkte gjorde voldelig modstand, eller forsøgte at flygte.

Det er Thailands Indenrigsministerie, som har lanceret kampagnen mod narko her op til jule og nytårsferien, i et forsøg på at gøre noget ved den udbredte misbrug af narko, som hvert sekund finder steder i Thailand.

Flre politifolk skal gøre mere mod den forbandede narko, som gør nogle få til milliardærer, i dollars, mens en stor del af unge i alle samfundslags får smadret deres liv ved at bruge amfetamin og lignende.

Flere politifolk skal gøre mere. Ja. Der skal i følge indenrigsministeriet sættes flere vejspærringer op. Netop vejspærringer har vist sig at være noget af det mest effektive mod forbrydelser som besiddelse af, og salgs af narko, og ulovlige skydevåben.

Man kan så som vesterlænding undre sig over, at politiet ligefrem skal presses til det, som reelt heletiden har været deres ”forbandede” pligt, at bekæmpe forbrydelser.

En meget stor del af narkoen kommer fra nabolande som Burma/Myanmar og Laos. Almindelig logik befriet for korruption ville inspirere alle til at opstille vejspærringer, nærmest 13 på dusinet, i områder som støder op til de nævnte nabolande.

Men nej. Sådan har det ikke været indtil nu, hvis man ser bort fra korte perioder.
.
Et af beviserne på det, som mange af os allerede ved, at politiet har travlt med forretninger som ikke har ret meget med godt og ærligt politiarbejde at skaffe, kommer fra Udon Thani, byen hvor tusinder af enlige danske mænd og andet godtfolk bor nogle få dage, I forbindelse med at de skal introduceres til deres Pattaya eller Phuket købedames familie som bor I landsbyer omkring netop stationsbyen Udon Thani.

Cirka 30 butikker har været lukket i Udon Thani. De fleste af de 30 har tidligere været fredet, fordi de simpelthen betalte politiet. Som et bevis på at de nævnte butikker havde orden i sagerne, altså bevis på at de havde købt politiet til at lade dem være i fred, var i følge The Nation at de havde et klæbemærke: "T-G-TK" sat på butiksruden.

Det var det bestukne politi, som havde foreslået forretningsfolkene, at de tog mærkaterne af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar