Populære indlæg

lørdag den 20. november 2010

Thai svindel: Jet Ski udlejere tvinger dig til at betale vanvittige erstatninger

Skrevet af Thailand Nøglen

Fuldt forståeligt. Jet ski sjove, sikrer nogle glade timer, men det du vælger at leje en Jet ski i Thailand, risikerer du at blive mødt med både trusler og vold, hvis du ikke betaler vanvittigt høje erstatninger for skader, som måske slet ikke har lavet.

Det normale er, at udlejerne aldrig får skader repareret, hvorfor skulle de det, når de kan presse og eller true turister til at yde erstatning for skader som de aldrig har lavet, gang på gang.

Når en Jet ski endelig pensioneres, og sendes til skrothandleren, har den alene i erstatninger, betalt sig tyvefold tilbage.

Mindst.

 Tag så de reelle lejer som de har indkrævet på at leje Jet ski´s ud.

Hvis du lægger de to tal sammen, vil du opdage, at Jet ski udlejning, er en gigantisk fidus, og et af de mest notoriske svindelnumre som turister udsættes for i Thailand.

Her følger tre typiske sager, så er det op til dig selv, hvad du vil med Jet ski. Holde dig langt væk fra dem, eller lade totalt skruppelløse udlejere tager røven på dig, og lave en mental bule eller 17, i din ferie.

De tre eksempler på typisk Jet ski fup er foregået henholdsvis i Phuket og Pattaya. Det betyder ikke, at Jet ski udlejere ikke snyder i det turistområder, som ikke er nævnt.

Var bange for sine børns sikkerhed, lod sig tvinge til at betale 25.000 bath i erstatning

En familiefar og hans sønner lejede i alt tre Jet ski på Kamala Beach. Da de kom tilbage til udlejeren for at aflevere de tre Jet ski´s, beskyldte udlejeren den ene søn for at have lavet en skade på sit flyvende vidunder.

Der var en lille revne i fiberglasset, skjult inde bag ved.

Udlejeren forlangte mere end 85.000 i erstatning.

Faderen nægtede at betale den forlangte erstatning, af den simple grund, at hans søn ikke havde lavet den skade.

Efter en times forhandlinger, forsøgte faderen at gå tilbage til sit hotel med sine to sønner. En af udlejerens ansatte tog fat i den ene søns arm. I alt var der nu 30 mænd, alle tilknyttet Jet ski udlejning på den strand, som hjalp til med at skrue den fjendtlige stemning op.

Faderen ville tilkalde politiet, men det forhindrede udlejerne.

På det tidspunkt, var faderen reelt bekymret for sine to sønners helbred. Og han indvilgede i at betale 25.000 bath i erstatning for noget, som sønnerne ikke havde begået.
...

To unge nordmænd betaler 26.000 bath i erstatning.


To venner lejede Jet ski på Tri Trang Beach på Phuket. De havde de to Jet ski i 20 minutter. På den korte tid nåede de at sejle ind i hinanden.

Begge kæretøjer blev lettere skadet. En gummikofanger gik i stykker på den ene Jet ski, og den anden fik en lille revne i fiberglasset.

Udlejeren forlangte 95.000 bath i erstatning.

De to unge turister lagde så ud med at tilbyde 10.000 bath.

Nu fik de så den normale ”behandling”. Udlejeren begyndte at råbe op, og andre fra samme branche stillede sig omkring dem. For nyankomne turister virker den situation ret truende, og det ved udlejeren.

Normændene endte, med at betale 26.000 bath i erstatning.
..

Krævede 80.000 bath for 4 år gammel skade, kvinde gik derfra uden at betale

En engelsk kvinde har lejet Jet Ski bade i Phuket og i Pattaya. På trods af dårlige oplevelser, hvor hun løste konflikter vedr. Urimelige erstatninger, lejede hun allegevel nye Jet ski.

Hun oplevede, ligesom faderen og hans to sønner, at hun blev afkrævet et enormt beløb, for en skade. Denne skade så i følge den engelske kvinde mindst ud til at være fire år gammel.

80.000 bath var kravet. Kvinden ringe til sit hotel, som derefter ringede til turistpolitiet, som kom ned og talte med udlejeren.

Englænderen endte med at gå der fra, uden at betale en eneste bath.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar