Populære indlæg

torsdag den 11. november 2010

Norwegian vælger fremtidsfly til Bangkok ruten

Via Politiken: Flyselskabet vil flyve Boeings nye 787 'Dreamliner' til Bangkok og New York.

Det norske lavprisflyselskab har valgt en spritny Boeing-model til sit forsøg med at sælge langdistancerejser til lavpris.

Indtil videre har flyselskabet leaset to Boeing 787 'Dreamliner' til de nye ruter. Flyene bliver leveret i efteråret 2012. Norwegian arbejder på at lease endnu 4-6 eksemplarer af det moderne fly.

Flyselskabet skal bruge flyene til at indføre lavprisflyvning på oversøiske destinationer, deriblandt daglige afgange til Bangkok og New York.

Ifølge lavprisselskabet vil de nye ruter allerede blive startet i 2011. Derfor vil Norwegian sandsynligvis korttidslease andre flytyper, indtil Boeing 787-flyene kan leveres.

Boeing 787 'Dreamliner' er et topmoderne fly, som stadig er under udvikling og som fløj første gang som prototype i december sidste år.

Flyet, som for store dele er lavet af nye kompositmaterialer (materialer sammensat af flere forskellige, i dette tilfælde blandt andet kulfiber, red.) i stedet for tungt aluminium, bruger 20 procent mindre brændstof end tilsvarende langdistancesfly, som allerede er i drift.

På grund af tekniske udfordringer har flyet været forsinket i flere år, og det første forventes først at flyve kommercielt i 2011. Det første selskab til at flyve med flyene bliver All Nippon Airways.

I de to planlagte langdistancesudgaver vil flyet kunne flyve op til 280 passagerer over 15.000 kilometer. Indrettes flyet i ren turistklasse, bliver der plads til endnu flere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar