Populære indlæg

lørdag den 9. oktober 2010

Undgå turistfælderne i Thailand

Via Ekstrabladet: Vil du nyde den mere ukendte del af Thailand langt fra de proppede turistfælder?

Thailand bliver et mere og mere populært rejsemål for danske turister. De varme temperaturer og de skønne strande er for mange lig med den optimale daseferie.

Fot nogen er dykning lige sagen, og turen går måske til Koh Tao. For andre er det fuldmånefesterne i Koh Phangan, der er målet, mens Koh Samui er hittet for mange børnefamilier.

Men vil du helst undgå at løbe ind i andre turister og nyde den mere ukendte del af Thailand, så findes der faktisk mange spændende rejsemål uden for turistfælderne. Det skriver norske Aftonposten.

Det vilde Nan
For eksempel er provinsen Nan et uopdaget rejsemål for vestlige turister. Også selv om thailænderne længe har besøgt området på grund af den rene natur og det dramatiske landskab.

Blandt andet finder du nogle af de bedste muligheder for bjergvandring og sejlads langs floderne. I området findes også seks nationalparker, hvorad Doi Phuka er den mest kendte. Nan kan nås med fly fra Chiang Mai, og turen tager 55 minutter. Bus tager seks timer.

Det magiske tempel
En anden mulighed for et uudforsket turistmål er templet Phanom Rung, som ligger i provinsen Buriram. Det er et hindutempel i khmer-stil bygget til ære for Shiva mellem år 900 og 1200. Templet, som ligger på en inaktiv vulkan, er kendt for sin smukke arkitektur. Det er bygget i sandsten og rød jord, som er farvet af vulkanens aske.

Tempelet er bygget således, at en enkelt solstråle kan lyse gennem alle templets 15 dører to gange om året. Det skyldes, at Jordens krumning står eksakt i forhold til solen. Fænomenet kan opleves ved solopgang og solnedgang en dag i begyndelsen af april og en dag i oktober. For at komem til templet, kan man tage bus fra Bangkok til én af byerne Khorat (Nakhon Ratchassima), Buriram eller Surin. Herfra kan man reije med taxi eller motorcykel eller hoppe på en organiseret dagstur.

Du kan læse om mange flere uopdagede rejsemål på Aftonpostens hjemmeside. Blandt andet kan du læse om Thailands Grand Canyon, Samphanbok og om de urørte strande i Chumphon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar