Populære indlæg

fredag den 22. oktober 2010

Undgå turistfælderne i Thailand: Prøv The Blues Factory i Pattaya - en fantastisk musik oplevelse



Skrevet af "AsienNøglen"

En aften med fantastisk musik, en hyggelig stemning med et herligt samspil mellem gæster, og nogle fantastiske musikere. Og er du heldig, kan du droppe ind lige netop den aften, den time, de minutter, hvor en verdensstjerne jammer med.

The Blues Factory, Pattaya. På deres egen hjemmeside skriver det britisk ejede sted, at de er det bedste spillested udenfor Bangkok.

Det skal nok passé. Og der er I hvert faldingen barer eller spillesteder, som bare kan spille sig op i knæhøjde, i forhold til blues fabrikken, når det handler om levende Blues, RnB and Rock and Roll.

The Blues Factory har alt, hvad man forventer af et klassested. En rigtig velplaceret scene, skærme hvor du kan følge musikkerne, og så kan du selv vælge, om du vil sidde ved et bord på gulvniveau, eller om du vil et trin eller tre op, og læne dig behageligt tilbage, i den nærmeste ledige sofa.

Noget af det som slog mig, da jeg selv første gang, endelig, fandt stedet i en smøge mellem Walking Street og det arabiske kvarter, var den hjertelighed, som man mødes med.

Det starter, når du går frem mod den store dobbeltdør, for at komme ind. En meter inden du er der, din ene hånd er på vej op for at skubbe, og pludselig forsvinder de store glasdøre ind i lokalet, og bliver afløst af smilende, og hjælpsomme, værter eller værtinder.

Ingen gætterier er nødvendige. Du er stensikkert velkommen, og nu er de så klar til at hjælpe dig med at finde det sted, hvor du helst vil sidde. Alene, eller sammen med din kæreste, venner, eller familie.

Kommer du tidligt, det vil sige lige efter åbningstid, kan du selv vælge hvor du vil sidde, og hvad er det så for en type musik, som du kan nyde, mens du sidder med din drink, eller måske vælger at danse til, alene eller med din partner?

Normalt er det The Snowman, Ken Snowman Minahan, en fantastisk guitarist, som sammen med den filippinske sanger Mary, giver en meget flot og hjertelig optræden. Mary er utrolig god til at få gæsterne med, og kan du synge, er du velkommen på scenen.

Jeg har set Mary overlade scenen til mennesker som virkelig kunne deres kram, og jeg har set hende blive, og støtte en gæst, som kunne mindre med sin stemme, end han eller hun selv troede de kunne.

The Snowman, Mary og Bluesmachine vil typisk spille tre sæt.

Derefter tager Rockmachine over. Det vil typisk give tre fire numre, mens vi alle venter tålmodigt på en af Thai musikkens største stjerner, guitar ekvilibristen og håndværkeren Lam Morrison.

Lam begyndte at spille guitar da han var 13, hurtigt derefter gav han de amerikanske soldater der var på orlov fra Vietnam krigen noget at lytte til.

Siden har han spillet i Europa, også i Danmark og det øvrige Skandinavien.

Find ham på youtube.com , der er så mange optagelser med ham, så det er bedre, at du selv vælger.

Ok. Nu er vi så langt i dette alternativ, at du er næsten så klar til kultur chok efter kultur chok, hos Blues Factory.

Ha en god oplevelse.

Du finder nemmest Blues Factory, ved at gå ned i Walking Street, som er en forlængelse af Pattaya Beach Road.

Halvt nede i Walking Street kommer du til Soi Lucky Star på venstre hånd, lige overfor Marine Disco. Spillestedet ligger nede af den smalle gade, på højre hånd. Ude på Walking Street står der i åbningstiden piger med en stoooooor guitar, og reklamerer for blues fabrikken.

Indrømmet, du kan undre over, at Thailand Nøglen i en serie om at undgå turistfælder bede dig om at gå ned i Walking Street, men det er ikke skidt alt sammen, bare fordi mange holder af noget. Nyd jongløren på din vej, har selv nydt ham mange gange, han optræder på selve Walking Street. Men ellers er det bare med at komme ind på blues fabrikken, hvis du vil hygge dig, føle dig som en del af en storfamilie, og aller mest, opleve noget utroligt musik leveret af nogle dejlige mennesker.

Obs! Hverken denne blog, eller skribenten, har økonomisk interesse i at bringe denne oplevelse videre til dig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar