Populære indlæg

onsdag den 20. oktober 2010

Carlsberg fadøl vender tilbage til Thailand


Via JP.dk: Carlsberg er tilbage i Thailand, efter mere end seks års fravær.

Relanceringen foregår forsigtigt med salg af fadøl til foreløbigt 100 udvalgte barer på de kendte turiststeder.

Bryggeriet måtte i 2004 nærmest flygte ud af landet efter et spektakulært fjendskab med en af Thailands rigeste mænd, whiskykongen Khun Charoen.

Lige siden dengang har Thailand stået som et åbent sår og mindet bryggeriets topledelse om, at der manglede en væsentlig brik i Carlsbergs Asien-strategi.

Det er et marked på 18 mio. hl (1.800 mio. l), hvoraf de 2 mio. hl er i det såkaldte super premium-segment (mærkevare-øl, red.), hvor Carlsberg befinder sig.

Det er dermed et af Asiens bedste markeder for de dyre øl på grund af de mange turister.

»Vi begynder med udelukkende at sælge fadøl i Thailand og holder os fra supermarkeder og købmænd. Vi regner med at komme op på 100 barer og restauranter i de første 12 måneder, og så tager vi den derfra. Det bliver primært i Bangkok og turistområderne. Vi har oplevet en helt utrolig forhåndsinteresse, efter at det er rygtedes,« siger Lars Lehmann, der er direktør for Carlsbergs licens- og eksportforretning.

Carlsberg har egne bryggerier i både Vietnam og Malaysia, og det bliver Malaysia, der skal forsyne Thailand med fadøl.

Den mulighed åbnede sig fra årsskiftet, fordi landene i Asean-sammenslutningen blev enige om at fjerne toldbarriererne mellem landene.

Rygtet om Carlsbergs tilbagekomst i Thailand har bredt sig til konkurrenterne. Både Beer Chang, som ejes af Charoen, og Heineken har gennemført store kampagner på det seneste for at ruste sig til kampen.

»Sådan et comeback kan man ikke holde helt hemmeligt. Men vi er ikke en direkte konkurrent til Charoens Chang. Prismæssigt kommer vi til at ligge på niveau med eller lige over Heineken. Siden vi forlod Thailand, har Heineken ikke rigtigt haft nogen konkurrenter, så det bliver dem, som vi skal kæmpe med. Hollænderne sidder på 90 pct. af salget i denne kategori i Thailand,« siger Lars Lehmann.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar