Populære indlæg

torsdag den 28. oktober 2010

Dræber Tsunami rejser nye spørgsmål i Phuket

Hundredvis af mennesker er døde i Indonesien, fordi, ifølge nyhedsrapporter, tidlige advarsler udeblev før en tre meter høj tsunami væltede ind over snesevis af samfund I begyndelsen af denne uge, skriver PhuketWan.

Men chefen for Phuket's katastrofe beredskab skyndte sig at berolige både turister og lokale beboerne om, at deres sikkerhed fra Tsunami bølger var under kontrol.

Den beskyttelse som tsunami varslingssystemerne skulle forestille at være, bliver der fortsat sat sprøgsmål ved.

Khun San Janpawong, direktør for Phukets Institut for katastrofeforebyggelse og Mitigation, tilføjede torsdag, at tre ud af Phukets 19 advarsels tårne ikke havde fungeret, da man testede systemet tidligere på måneden, fordi tyve havde stjålet dødsensvigtige elektriske ledninger.

Problemet er, at med tsunamier i regionen, er der ingen garanti for punktlige advarsler. De seneste ofre i Indonesien var for tæt på epicentret, til at alarmsystemet kunne fungere.

Men hvis alarmen havde fungeret, kunne menneskeliv været sparet, skriver PhuketWan.

Der har været mange mindre, men lige så dødbringende tsunamier, siden ''den store' i 2004, som dræbte 5400 mennesker i Thailand og alt i alt dræbte omkring 220.000 omkring Det Indiske Ocean, der af langt de fleste i Indonesien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar