Populære indlæg

mandag den 4. oktober 2010

Solgte hus og bil for at komme til Thailand

Via stiften.dk: Carla og Marius leger med modellervoks ved køkkenbordet i Viby.

Men det gør de ikke ret meget længere.

Huset er solgt, det samme er familiens bil, og de to børn løber snart rundt i solvarmt sand på tropeøen Koh Lanta, hvor de og deres forældre skal bo i tre måneder, mens resten af Danmark skutter sig i vinterkulden.

»Vi er nok ret eventyrlystne,« erkender børnenes far Kim Knudsen, som rejser til Thailand med sin familie dagen efter juleaften.

»De fleste synes, det er fantastisk at vi gør det. Mange siger, det er vildt og modigt, fordi vi river trygheden ved at have hus og bil væk,« siger familefaderen, der arbejder som systemkonsulent hos Bolia i Århus.

På øen skal Marius på seks år gå i skole, og Carla skal gå i halvdagsbørnehave.

Forældrene vil tage dykkercertificat, nyde solen og slappe af blandt lokalbefolkningen som hovedsageligt beskæftiger sig med at fiske og dyrke gummitræer, cashewnødder og bananer.

»Jeg forventer, at vi får en rigtig fed oplevelse i bagagen og kommer til at kende hinandene endnu bedre som familie,« fortæller børnenes mor Louise Ravn.

Ingen ferie i et år

Ideen til rejsen tog form for halvandet år siden.

»Vi hørte et foredrag med en repræsentant fra den danske skole i Thailand, som Maruis skal gå på. Med det samme sagde vi til hinanden: 'Det skal vi!' Men vi var også klar over, at vi skulle betale en pris for det,« fortæller Louise Ravn.

En del af prisen var, at hus og bil skulle sælges. Huset fra 1903 var alligevel ment som en mellemstation, og familien gik i flyttetanker.

En næsten større pris er, er begge forældre næsten ikke har holdt ferie i et helt år. Nu har de tilgengæld halvanden måneds ferie med løn med til Thailand.

»Det gør en kæmpe forskel. Men det har været hårdt at sidde nærmest alene på kontoret hen over sommeren og se folk komme solbrændte tilbage. Men tanken om den tur, man skal på, gør at man godt kan holde det ud,« siger 34-årige Kim Knudsen.

Da han skulle bede om orlov, hjalp det gevaldigt på chefens velvilje, at Kim Knudsen sagde ja til at arbejde en til to timer hver dag fra Thailand med it-support over internettet. Det giver ham endnu en måneds løn med i kufferten, og han mener sagtens, han kan koble af alligevel.

»Jeg tror, at oplevelserne i sig selv vil virke afslappende. Når ungerne er lagt i seng, og jeg sidder med min bærbare i aftenvarmen på terrassen, tror jeg slet ikke, jeg kan lade være med at slappe af,« siger Kim Knudsen, som føler sig privilegeret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar