Populære indlæg

tirsdag den 29. januar 2013

33 svenskere døde i Thailand på 59 dage


2012-02-28
Aldrig er så mange svenskere døde i Thailand på så kort tid, hvis man ser bort fra Tsunami katastrofen. Alene i den forløbne weekend døde to svenskere i Phuket, og hvis der ikke er kommet flere til, mens dette skrives, er der 33 svenskere, som er døde i januar og de første 28 dage af februar.

Det er mere end én død svensker i Thailand, hver anden dag.

Tallet kan direkte sammenlignes med antallet af døde svenskere i Thailand i 2006, den gang var der på 12 måneder 52, som døde.

På et helt år.

Det høje antal af døde fra Sverige kan dog forklares. I det mindste delvist.

“Antallet af svenskere, som rejser til Thailand er steget dramatisk, og uheldigvis betyder det så også, at antallet af kvæstede og døde stiger”, siger Teo Zetterman, fra det svenske udenrigsministerium til den svenske tabloidavis Aftonbladet.

Men stigningen af antallet af døde svenskere i Smilets land (LOS) handler også om, hvordan mange af de svenske turister vælger at opføre sig.

Umiddelbart kan det se ud som om de blågule turister efterlader deres svenske moral og etiske værdier i lufthavnen, og te sig som om meget mere er tilladt i den tropiske version af paradis.

“I Sverige ville du aldrig køre på en motorcykel uden styrthjelm. I Thailand kører mere end 50% af svenskerne uden hjelm. Samtidigt køres der meget hurtigere, og mange er berusede når de kører”, siger svenske Tommy Holmberg, som driver forretning i Phuket til nyhedssitet DN.se.

Ni ud af de 33 svenskere som mistede livet i januar og februar i år, døde som følge af trafikulykker eller drukning. Mindst en røg ud over en altankant, og døde af det.  Flertallet døde dog af naturlige årsager.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar