Populære indlæg

onsdag den 30. januar 2013

Carlsberg og LO vil samarbejde om at forbedre forholdene for ølsælgere i Cambodja


  
2012-08-24
Kvindelige ølsælgere på barer i Cambodja er ind imellem udsat for chikanerier  fra kunder, som presser dem til at drikke og i nogle tilfælde udsætter dem for sexchikane.  
 
Med henblik på at forbedre ølsælgernes forhold i Cambodja går Carlsberg og  LO (Landsforeningen i Danmark) nu sammen i et unikt partnerskab, hvor de i fællesskab vil arbejde indenfor følgende områder:  
 
• Samarbejde mellem ledelse og ansatte, herunder etablering af en effektiv social dialog mellem ledelse og fagforeningsrepræsentanter.
 
• Arbejds- og arbejdsmiljøforhold i for ølsælgere i Cambodja.
 
• Beer Selling Industry Cambodias (BSIC's) adfærdskodeks (Code of Conduct) i relation til ILO's kernekonventioner, OECD's Retningslinjer for Multinationale Virksomheder og FN's Global Compact.
 
• Retten til at organisere sig og til kollektiv forhandling inden for branchen og i landet som helhed.
 
• Fjerne stigmatisering af ølsælgere. 
 
Carlsberg har sammen med sin joint venture-partner Cambrew siden 2006 arbejdet på at løse problemerne med ølsælgerne sammen med partnere i industrien og ngo'er, herunder Care International Cambodia og har desuden været medstifter af BSIC, skriver Lo og Carlsberg i en fælles pressemeddelelse. 
 
Det nye partnerskab med LO giver Carlsberg mulighed for at bygge videre på det igangværende arbejde og sammen med 
LO indgå i en konstruktiv dialog på alle niveauer i erhvervsliv, industri,  nationalt og internationalt.  
 
Anne-Marie Skov, Senior Vice President med ansvar for Group  Communications og CSR i Carlsberg-gruppen, har følgende kommentar til indgåelsen af den nye aftale: 
 
"Vi er glade for samarbejdet med LO, som kan være med til at bringe os  videre mod målet om at sikre en anstændig, værdig og sikker ansættelse for vores sælgere. Gennem vores samarbejde med LO forventer vi at kunne udvikle en bedre kultur for social dialog, som er indarbejdet i den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor fagforeninger og virksomheder arbejder sammen med andre interessenter, herunder myndigheder, om en generel forbedring af  arbejdsforholdene for ølsælgerne. Vores succes afhænger ikke bare af, om vi formår at skabe vækst, men om at vi formår at skabe vækst på en ansvarlig måde."
 

LO har altid arbejdet for at styrke fagforeningsbevægelsen i  udviklingslandene og bidrager bilateralt eller i samarbejde med International Trade Union Confederation (ITUC) og andre interessenter til at sikre, at deres lokale samarbejdspartnere tilgodeser deres interesser både på nationalt og internationalt plan. Samarbejdet med Carlsberg åbner op for en ny type 
partnerskab med en global virksomhed på internationalt niveau.
 

"LO har altid haft skarpt fokus på den sociale dialog, og derfor ser vi denne aftale med Carlsberg som en enestående mulighed for at opnå nogle rigtig gode resultater for de cambodjanske ølsælgere og vise, hvordan dialog og 
samarbejde mellem den private sektor og fagforeningerne er altafgørende for et velfungerende arbejdsmarked," siger LO-sekretær Marie-Louise Knuppert. 
 
LO og Carlsberg er allerede begyndt på at udveksle information og nedsætte  arbejdsgrupper som led i det nye samarbejde, og de to organisationer forventer fremover at opnå konkrete resultater, som vil betyde en forbedring af ølsælgernes arbejdsforhold i Cambodja. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar