Populære indlæg

søndag den 3. februar 2013

Cambodja beskytter koralrev ud for Sihanoukville


2012-07-25
De fantastiske koralrev ud for Koh Rong og Koh Rong Samloem øerne nær Sihanoukville skal nu beskyttes. Det cambodjanske ministerium for Landbrug, Skog, og Fiskeri, har bedt NGO organisationen "Coral Cay Conservation", om at omdanne farvandene ud for de to øer til et 300 km2 stort beskyttet område. 

Farvandene ud for Koh Rong og Koh Rong Samloem øerne, er allerede nu meget populære turistmål.

Cambodjas rige koralrev, der flankerer Preah Sihanouk provinsens sandede kyst, kan forsvinde i løbet af måske 10 år, med mindre der gøres noget for at beskytte og bevare det, mener videnskabsmænd som har tjekket op på området.

"Hvis man beskytter koralrevene, kan det give et nyt eksistensgrundlag for tusindvis af mennesker", siger Jan-Willem van Bochove, leder af "Coral Cay Conservation" til Phnom Penh Post.

"Coral Cay Conservation" mener at der enorme sociale fremgange at hente ved at beskytte og udvikle koralrevene. Der er mellem 130.000 US $ og 1,2 mio. US $ per hektar i indtægt til det lokale samfund, baseret på afkast fra koralrevene og de indirekte indtægter fra turisme, fiskeri, kystsikring, turisme og andre fordele som kommer fra de omtalte koralrev.

Koralarter som ellers er ukendte i resten af Asien, har man fundet ud for Koh Rong og Koh Rong Samloem øerne, og det kan skabe et sandt dykkereventyr med medfølgende turisme i området. Hvis man ikke gør noget aktivt for at redde koralrevene, vil disse muligheder forsvinde.

Hvis man ikke gør noget, vil de hvide sandstrande, skabt af papegøjefisk som græsser på korallerne, langsomt forsvinde, og turister vil derefter kun se sten dækket af tang.

"At miste koralrevene nu, vil være det samme som at frarøve Cambodjas folk en af ??naturens mest dyrebare gaver. Stærk politisk handling er nødvendig nu - områder skal beskyttes nu", siger Jan-Willem van Bochove.

Leder af fiskerikontoret i Preah Sihaouk provinsen, Doung Sam Ath, siger til Phnom Penh Post, at alle relevante afdelinger er klar til at starte projektet, men at kortet over de forskellige områder endnu ikke er på plads.

Kontoret kunne ikke bekræfte, om projektet vil begrænse fiskeri i farvandene ud for Sihanoukville.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar