Populære indlæg

søndag den 3. februar 2013

Prinsesse Marie rejser med Folkekirkens Nødhjælp til Cambodja


2012-08-22

Til oktober rejser Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie til Cambodja for at besøge flere af de udviklingsprojekter, som Folkekirkens Nødhjælp støtter i Cambodja. 

Til oktober rejser Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie til Cambodja for at besøge flere af de udviklingsprojekter, som Folkekirkens Nødhjælp støtter i Cambodja.

Mens efterårsløvet begynder at falde over Danmark, vil Prinsesse Marie tage på sin første rejse som protektor for Folkekirkens Nødhjælp. Rejsen finder sted fra den 9. til den 12. oktober, og Prinsesse Marie følges med generalsekretær Henrik Stubkjær på turen. I Cambodja vil hun møde Folkekirkens Nødhjælps lokale medarbejdere og samarbejdspartnere.
Ekstrem fattigdom

Prinsesse Marie skal blandt andet besøge et krisecenter for kvinder, et uddannelsescenter for gadebørn, og hun skal opleve de aktiviteter, der er med til at forbedre levevilkårene for fattige beboere på landet.

Næsten en tredjedel af cambodjanerne er ekstremt fattige. For mange familier er hver dag en kamp for at skaffe mad. Det gør det ikke bedre, at klimaforandringer får regnen til at falde uregelmæssigt, og at landets magtelite i stor stil tager den jord, som fattige bønder hidtil har dyrket og levet af.

"Jeg glæder mig til at ledsage Prinsesse Marie til vores program i Cambodja. Jeg ved, at Prinsessen ser frem til at besøge vores arbejde, og at hendes engagement netop er båret af lysten til at styrke indsatsen blandt verdens fattigste. I Cambodja vil Prinsessen få et godt indtryk af vores arbejde med bekæmpelse af sult," fortæller Henrik Stubkjær.

Prinsesse Marie hilser på medlemmerne af Folkekirkens Nødhjælps internationale rådgivningsgruppe ved organisationens landsmøde den 28. april i år.
Undertrykkelse er hverdag

I århundreder var Cambodja et fredeligt land, hvor folk respekterede hinanden. Men borgerkrigen og det folkemord, der fandt sted, har ført til en forråelse af samfundet med korruption og undertrykkelse. For eksempel udsættes tusindvis af kvinder hvert år for vold i og uden for hjemmet, og unge bliver solgt til slavearbejde og prostitution.
Grusomt regime

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Cambodja siden begyndelsen af 1980’erne. Dengang støttede Folkekirkens Nødhjælp projekter til fordel for de mange flygtninge, der blev et resultat af borgerkrigen. De Røde Khmerer havde magten, og i løbet af fire år døde mindst 1,7 millioner mennesker, de blev nedslagtet og andre grusomt tortureret.

De Røde Khmerer blev fortrængt fra magten i 1979, men det tog næsten 20 år, før de sidste Røde Khmerer nedlagde våbnene, da lederen Pol Pot døde i 1998.

Fra begyndelsen af 1990'erne har Folkekirkens Nødhjælp haft fokus på at opbygge et stærkt civilsamfund, og projekter, der skal forebygge tørke og oversvømmelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar