Populære indlæg

søndag den 3. februar 2013

Dansk direktør nægtes hjemrejse fra Kina


2012-02-26

I næsten 50 dage har direktør Jørgen Stølager, som driver familievirksomheden Berrifine i Ringsted været spærret inde i Kina. De kinesiske myndigheder nægter ham udrejse på grund af en erhvervskonflikt, og den danske ambassade nægter at hjælpe manden. 

Problemet med udrejse startede den 12. januar i år. PT sidder han og kukkelurer på et hotelværelse i det østlige Kina. Reelt er han tilbageholdt af de kinesiske myndigheder.


Ud fra, hvad Jørgen Stølager selv fortæller til flere danske medier, skyldes tilbageholdelsen en retssag i Kina tilbage i 2008.

Sagen drejer sig om salg af en maskine, som tørrer bær. Den danske virksomhed, der netop  importerer bær og frugt, havde solgt til et kinesisk firma.

Men Jørgen Stølager mødte aldrig op i retten, af den simple årsag, i følge direktøren selv, at han aldrig blev underettet om at retssagen mod ham var planlagt.

De kinesiske myndigheder har til direktøren fortalt, at restssagen var annonceret i en lokal kinesisk avis, på kinesisk. Efter dommen, som gik imod Jørgen Stølagers firma,  fortalte endnu en annonce på kinesisk, at sagen skulle appelleres indenfor en tidsramme af seks måneder.

Jørgen Stølager rejste derfor totalt uvidende om retssag og dom, i følge ham selv, til Kina i begyndelsen af januar i år, og så klappede fælden.

Selv om det hele virker overvældende lige nu, tilbageholdelse, en dom han aldrig hørte noget om, m. m. har den danske direktør fra Ringsted ingen planer om at droppe det kinesiske marked.

I stedet gælder det i følge direktøren om at holde fast på sin ret, firmaet han leder skal videre, han selv skal blandt andet ud af det kinesiske fangenskab, men først skal han, som han selv udtrykker det, have den aktuelle "sten" ud af skoen.

I følger direktør Jørgen Stølager har den danske ambassade i Beijing afvist at gå ind  sagen, fordi det er en kommerciel sag.

Emneord: Kina, Danmark, tilbageholdes, erhverv

Ingen kommentarer:

Send en kommentar