Populære indlæg

lørdag den 23. februar 2013

Cambodja: Kampot og Kep er bestemt besøg værd


I marts er klimaet stadig lidt køligt, som nu, hvor der er 25 plus grader om morgenen. Hvis du allerede har i Phnom Penh, falder min tanke på min egen by, Kampot, der er placeret tre timer med taxi fra lufthavnen i Phnom Penh. 

Kampot hænger lidt sammen med Kep, 20 km fra Kampot, der er rigtig hav, til gengæld har Kep egentlig ikke nogen rigtig by, der er et torv, hvor nogle gæstehuse og restauranter, og hyggelige madsteder hvor man spiser på gulv/ måtter eller i hængekøjer, osv. Kep har aldrig sagt mig det vilde, for byen er så svært at få øje på, det hele er spredt ud over et stort område. Men der er mange som elsker Kep, holder af været der nogle dage, eller ligefrem bo der, læse bøger i høngekøjer, med en meget smuk udsigt.

 Keps offentlige transport er tuk tuks, men i skal være opærksom på, at i kan leje MC i Kampot, og så selv køre til Kep, måske tage en overnatning dernede, og på vej tilbage besøge peperplantagerne. Kampot er producent af "verdens bedste peber", og har også store saltmarker, hvor de punper saltvand ind, og tre mdr senere er saltet i vandet så suket til bunds, så de kan indsamle det og sælge det.

 Så Kampot har både sit eget peber og salt.

 Mens Kampot er forbundet til Kep, har Kep Rabbit Island, man kommer der over i en lille båd. Jeg har ikke været der, men der er dejligt. Jeg mener at der er strøm i nogle af de bungalows der er bygget, men det kan undersøges. 

 Rabbit Island er et steder hvor i skal forvente at folks høns render rundt mellem bungalows, osv.

 Tilbage til Kampot, som er placeret ved en stor flod. Langs med floden er der forskellige steder, nogle af mine kekendte har lige spillet fire dage i træk på et stort sted 10 km udenfor byen, der er swimmingpool, det er et forholdsvis dyrt sted. jeg kan finde ud af hvad det hedder. Og hvad det koster.

 Der er meget at se i Kampot området, ud over Kep, Rabbit Island, Peberplantager osv. Kampot er en gammel fransk kolonial havneby. Da franskmændene var her, var havnen inde i Kampots flodsystem, 3 til 4 km fra havet, Cambodjas vigtigste havneby.

 Vi har stadig en havn, store træskonnerter eller lignende kommer til byen, ofte er det kvindelige arbejdere som slæver sække fra borde, og der er en anlægsplads hvor fiskerne kommer ind med deres rejer, blæksprutter, krabber, osv, og hvor handlende så køber deres varer.

 Fra cafeer og restauranter langs med promenaden kan man om eftermiddagen se fiskebådene sejle på arbejde, ved femtiden, lige før solnedgangen. Vi har tit nogle af verdens smukkeste solnedgange.

 Transport i byen / området er tuk tuks, MC taxier, lejede minibusser, cykler og motorcykler. Og trafikken er minimal.

 Igen, man kan tage en taxi direkte fra lufthavnen i Phnom Penh. Jeg ved ikke hvad de forlanger, men inde i Phnom Penh kan i få jeres egen fine taxi til Kampot for 30- til 35 dollars. Distancen er omkring 140 km.

 Sihanoukville er to timer fra Kampot, og er et kapitel for sig selv.

 Håber at vi ses. Marts er en af de bedste mdr at besøge Kampot/ Kep osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar