Populære indlæg

søndag den 3. februar 2013

300 kg. rottekød beslaglagt ved Poipet grænsen


2012-01-19
Der er for få rotter i Thailand. Derfor bliver der dagligt importeret 3- til 4 tons rottekød fra Cambodja til Thailand via grænseovergangen mellem Poipet og Aranyaprathet i det nordøstlige Thailand. 

Det er en cambodjansk arbejder, som har tilstået, at kødet fra rotterne bliver importeret af thailandske handlende, uden at kødet bliver kontrolleret.

To officerer som arbejder ved grænseovergangen i Aranyaprathet, søgte efter illegale varer som eksempelvis narko og våben, da de pludselig fandt rottekødet. Officererne vurderer, at der var cirka 300 kg i alt, fordelt i plastikposer med 5 kg. I hver pose.

Da officererne spurgte en cambodjansk arbejder, hvad han skulle med rottekødet, fortalte manden, at kødet skulle videre til forhandlere i thailandske Rongklear marked, som er placeret direkte op ad grænsenyovergangen, og at de modtog omkring 3- til 4 tons rottekød pr. dag fra Cambodja.

Noget af kødet var muggent, og lugtede. Markedsprisen for rottekød i Thailand er cirka 50 bath pr kg.

Mr. Niyom, 42, er rottekøds-grossist med egen virksomhed på Rongklear markedet, og han har forklaret, at han sælger rottekødet til mange detailhandlere i Thailand. Rotterne bliver normalt grillet og solgt til lækkersultne thailændere. Normalt er der altså ikke tale om at kødet bliver solgt som andet end det det nu en gang er, ægte rottekød.

Problemet for de erhvervsdrivende som lever af at sælge grillede rotter er, at mark-rotterne er blevet så sjældne i Thailand, at man er tvunget til at importere rotter fra andre lande, for at dække de lækkersultnes behov for dejlig saftig rottekød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar