Populære indlæg

søndag den 3. februar 2013

Dansk ambassadør kræver forklaring på de mange svindelsager i Phuket


2012-03-06
Den danske ambassadør i Thailand, Mikael Hemniti Winther, mødte for nylig op i det thailandske turistministerium, for at kræve en forklaring på, at der endnu ikke er blevet gjort noget ved de mange svindelnumre, som blandt andet mange danske turister udsættes for, hvis de vælger Phuket som feriedestination. 

Mikael Hemniti Winther var ikke alene. De thailandske myndigheders manglende indsats mod svindel og plat i Phuket havde også fået de utålmodige rynker frem i panderne hos kollegaerne fra Holland, Australien, Østrig, Schweiz, Norge, Finland, England og Den Europæiske Union.

Det store opbud var dog ikke nok til, at den thailandske turist og sportsminister kunne afse tid til at møde med de mange ambassadører. De måtte i stedet nøjes med at snakke med departementschef Suwat Sittilor .

De ni ambassadørerne havde følgende på deres dagsorden, nemlig Jet-ski-svindel, ulovlige taxaer, tuk-tuks og bil og MC udlejeres ublu krav om erstatning for skader som turisten ikke havde lavet, plus endnu flere problemer.

Alle klagepunkterne er velkendte, og mellem linjerne var det værste, at der ikke blev gjort noget ved problemerne. Departementschef Suwat Sittilor fortalte de ni ambassadører, at regeringen tog sagerne meget alvorligt.

Som et bevis på det, fortalte departementschefen, at premierminister Yingluck Shinawatra og medlemmer af kabinettet var klar til at møde de ansvarlige myndigheder i Phuket den 19. og 20. marts. Under mødet og i tiden der følger efter, vil Thailands PM gøre alt for de mangeårige problemer bliver tacklet, lovede departementschef Suwat Sittilor.

Han gjorde opmærksom på, at det ikke kun handlede om at ramme svindlerne, men at man også skulle fokusere på uddannelse af det retsvæsen m.m. som skulle stå for håndhævelse af reglerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar