Populære indlæg

tirsdag den 29. januar 2013

Thailand: Flertal af Isarns kvinder drikker for meget sprut


Mere end halvdelen af det ​​nordøstlige Isarns kvinder drikker alkohol regelmæssigt. Både i forbindelse med festligheder og hverdagsliv. Det viser en undersøgelse, med deltagelse af 400 kvinder fra fem Isarn provinser. 59% udtalte at de jævnligt drak øl eller spiritus.
Og 15% af de som deltog i undersøgelsen, insisterede at de ikke var alkoholikere.
 
Mange af deltagerne i undersøgelse forklarede, at der var flere grunde til at de drak. Det var det man gjorde ved mange sociale sammenkomster, og det havde også indflydelse på drikkeriet, at det er så nemt at købe alkohol, selv de mindste butikker i landsbyerne sælger stort set alkohol døgnet rundt.
 
De fleste drikker øl eller Lao Khao, som kommer meget tæt på træsprit.

Undersøgelsen blev offentliggjort under et seminar afviklet hos Rajvithi hjemmet for piger i Bangkok, skriver Bangkok Post.
 
"En chokerende konklusion var, at mange kvinder i alderen mellem 50 og 60 år, drikker fra morgen til aften, uden at bekymre sig om konsekvenserne for deres helbred," sagde Khun Suphaphon, som står bag undersøgelsen. Hun tilføjede at overforbrug af alkohol er farligt.
 
Indtagelse af 9,6 gram alkohol om dagen, kan føre til alkoholisme, og indtagelse af endnu større mængder udsættes for en større risiko for at blive udsat for alvorlige ulykker.
 
Alkoholmisbrug har også indflydelse på vold indenfor familiernes fire vægge.
 
På seminaret fremgik det også, at alkoholmisbrug ofte var forbeholdt kvinder, mens mænd misbruger narkotika.
 
Kvinder har i følge deltagere i seminaret ofte små roller i hverdagen i Isarn, et samfund som er meget mandsdomineret. Og kvinderne har mange gange meget få økonomiske midler til rådighed. Og for at dulme stress og frustrationer vælger man alkohol som en befriende løsning.
 
En af deltagerne i seminaret opfordrede kvinder i Isarn til at blive mere aktive, og kæmpe for deres rettigheder i det mandsdominerede samfund, og ikke mindst komme i gang med kreative aktiviteter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar