Populære indlæg

tirsdag den 29. januar 2013

Dansk under-leverandør i Bangkok sikrer sig mod lokale oversvømmelser


2012-06-18 12:06:22
Bangkok Mould Consultant Ltd., BMC, er en dansk-ejet virksomhed i Thailand, som formidler fremstilling af plastværktøjer, samt produktion af plast, gummi, og metaldele. Virksomheden har købt egne fabrikslokaler, som dels er fem gange større end de nuværende lokaler, dels er sikret mod oversvømmelse.
Den nye fabrik vil også gøre det muligt for BMC at overtage produktionen af en større del af de ordrer, som nu udføres af underleverandører.Det danske firma i Samut Sakhon sydvest for Bangkok, tilbyder også samling af dele, og ikke mindst pakning i kundens egen emballage, plus forsendelse, inkl. alle nødvendige dokumenter. BMC www.bangkokmolds.com ejes af danske Alex Heimdal Petersen og hans thailandske hustru Sukanya Janthai. Alex havde seks lærerige år som fabrikschef hos en thailandsk underleverandør til bl. a. Toyota Thailand. En del af hans job bestod i at holde kontakt med en lille snes værktøjsproducenter.
 
Begyndte som en "hobby"
Da en god bekendt i Danmark manglede et plast værktøj i bedste kvalitet, men til en pris langt under hvad det samme værktøj kan fremstilles til i Danmark, tog Alex sig af den opgave.
- Den ene ordre blev starten på BMC. Kunden i Danmark var glad for det han fik, og han er stadig en del af vores voksende kundekreds, siger Alex Heimdal Petersen.
Rent praktisk tog Alex"s hustru Sukanya sig i begyndelsen af al kontakt til underleverandørerne, som ikke krævede den faglige plast ekspertise, som den faguddannede plastmager hendes mand var i besiddelse af.
Kundekredsen voksede, og efter 2 år som den danske plast eksperts "hobby" skulle BMC nu være det firma, som Alex ville satse på. Det sikre job som fabrikschef vinkede han farvel til. Nu skulle det handle om formidling af blandt andet plastværktøjer fra eget firma.
I begyndelse af BMC"s virke, sendte man værktøjerne videre til kunden, som så producerede med de thailandsk fremstillede værktøjer. Men langsomt men sikkert blev det til, at en meget stor del af værktøjerne forblev i Thailand, hvor de blev brugt til at producere kundens emner.
Ja mange af kunderne har faktisk aldrig set de værktøjer, som de har betalt for. Til gengæld får de leveret plastemnerne i "dansk" kvalitet til døren. Vel at mærke til en pris som, de ikke selv kan producere til i Danmark.
 
Kundens forlængede arm i Asien
- De kunder som vi fik, havde ikke deres egen organisation i Asien. Og det var netop hos de virksomheder, vi virkelig kunne gøre en forskel. Tanken om at virksomheder i Danmark, selv kunne finde en værktøjsproducent i Thailand, eller i det øvrige Asien, sende tegninger ud, få en pris og leveringsdato, og så modtage et brugbart værktøj, lyder tillokkende. Men det vil reelt aldrig fungere i praksis, siger Alex Heimdal Petersen.
I værste fald vil en kunde, som forsøger at styre fremstillingen af et værktøj hjemme fra Danmark, få leveret et værktøj som er ubrugeligt. Måske passer det slet ikke til danske maskiner.
- De fleste af vore kunder foretrække at overdrage samlede løsninger til os. Fra værktøjer, støbning, og til sidst samling og forsendelse af hele enheden, udtaler Alex Heimdal Petersen.
Hos BMC tjekker man de modtagne tegninger, er der problemer med konstruktionen, rettes der til, og når ordren afleveres hos et værktøjsmageri i Thailand, følges der konstant op på kvalitet og leveringsdato.
- Man skal simpelthen være på stedet. Vi bruger oftest kun tre forskellige værktøjsmagere, vi ved at vi kan stole på dem, men vi følger alligevel fremstillingen af værktøjerne løbende, siger Alex.
 
45 ansatte
Og den opskrift har været en succes. Omsætningen er steget med cirka 50% om året. BMC har i dag cirka 15 ansatte. Samtidigt beskæftiger virksomheden lige så mange hos lokale værktøjsproducenter, plus et lignende antal, som producerer emner i plast og metal.
Alex og hans personale servicerer i dag cirka 30 kunder. I starten var det kun danske kunder. Men i dag leverer BMC også til så forskellige lande som Tyskland, USA, Tyrkiet, Thailand, Hong Kong, og måske lidt overraskende, også til Kina.
- Der bliver nu flyttet rigtigt mange opgaver fra Kina, her til Thailand. Manglen på arbejdskraft i Kina, betyder højere lønninger. Og det kan vi så nyde godt af her, konstaterer Alex.
Og nu hvor BMC rykker til en ny fabrik, installeres der flere plast støbemaskiner. Derved springes et led i kæden over, derved bliver BMC endnu mere konkurrencedygtig. Det næste bliver en udvidelse af produktion af rammer i jern og aluminium.
 
Hellere "safe than sorry"
Fabriksbygningen som BMC har købt, er ikke mindst valgt ud fra et krav om at den skulle været sikret mod oversvømmelse. Da Bangkoks katastrofale oversvømmelse hærgede i den sidste regntids sæson, stod der 80 cm. vand i det tidligere monteringslokale, mens der var en vandstand på 1.5 meter ude på gaden. Det skal dog med her, at alle ordrer blev leveret til tiden, trods de vanskelige betingelser.
Men hellere være "Safe than sorry". Den nye fabrik er dels bygget på en grund i et højtliggende område, dels er fabriksgulvet hævet op i niveau med læsseramper.
Alex Heimdal Petersen glæder sig til opstilling af flere plaststøbemaskiner, samt ikke mindst maskiner og udstyr til udførelse af plade og profilarbejde i det 2.000 kvm. nye fabrikslokale.
 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar