Populære indlæg

tirsdag den 24. august 2010

230 nye tilfælde af Dengue feber pr dag

Hele syv mennesker døde af dengue feber i sidste uge, to af dem var fra Phuket's naboprovins Krabi.

Ud af de øvrige fem døde, kom en fra Chiangrai, en fraPhetchabun, en fra Lop Buri, en fra Chachoengsao, samt en fra Nakhon Si Thammarat, skriver Phuket Gazette.


De nye dødsfald bringer, antallet af dengue feber dødsfald registreret på landsplan op på 70, fortalte thailands sundhedsminister Jurin Laksanawisit på et møde mandag.

Mere end 60.000 mennesker er blevet ramt af sygdommen i år – det er 83% flere end sidste år, og det giver et gennemsnit på hele 230 nye tilfælde per eneste dag.

Epedemien af Dengue feber er nu så alvorlig, at Jurin har instrueret de sundshedsansvarlige ude i provinserne at at overvåge og styre udviklingen, samt at opfordre folk med "mistænkelige" symptomer til at søge læge så snart de føler sig dårlige.

Den regionale opdeling for sygdommen hidtil i 2010 er:

14.361 sager i Syd, herunder Phuket,

15.871 i den centrale region,

8.843 tilfælde i Nord,

og 15.517 tilfælde i det nordøstlige Thailand.

Ud af disse tusinder af patienter, var syv patienter under 28 dage gamle, og 409 var over 65 år.

Narathiwat havde den højeste stigning i antallet af dengue feber patienter i de første to uger af denne måned - 354 tilfælde. Efterfulgt af Phayao, Krabi, Chiang Rai, Rayong, Songkhla, Pattani, Phattalung, og Trat.

I den sydlige regionhavde Phuket, Trang, og Pattani flest ynglepladser for den myg, som senere bringer sygdommen videre.

Ministeren opfordrer embedsmænd i Phuket til at sprøjte i alle områder, hvor myggelarver kan klækkes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar