Populære indlæg

fredag den 27. august 2010

Kæreste hjalp Aldhouse med at flygte fra Phuket

Det var den mordmistænkte Lee Aldhouse kæreste, som spillede en central rolle i at hjælpe englænderen flygte Thailand, udtalte Phuket Politi tidligere i dag, til Phuket Gazette.

Chalong Politi Inspektor Jaran Bangprasert sagde at pigen, som kommer fra Udon Thani provinsen, forsvandt med Aldhouse fra deres fælles værelse på Soi Khok Makham i Rawai, kort efter mordet på 23-årige amerikanske Dashawn Longfellow den 14. august.

Da politiet foretog en ransagning af parrets bolig efter en arrestordre blev udstedt, fandt boligen tom, og døren var stadig er åben.

Alle politi enheder blev straks sat i højt beredskab, fordi politiet troede, at den mistænkte stadig var skjult et eller andet sted på øen.

Det er siden blevet afsløret, at Aldhouse og hans kæreste lejede en taxa, for at tage dem fra Phuket til Koh Samui. Undervejs fik de en bus til Bangkok, og der fra tog de til grænseovergangen ved Klong Yai kontrolposten ved den cambodjanske grænse.

Hr. Aldhouse kunne slippe ud af landet, fordi der i det afsides område ikke er forbindelse til Thailands Immigrations politis database.

Den unavngivne kæreste, der vendte tilbage til Bangkok med bus, blev senere tilbageholdt og forhørt af politiet. Hun tilstod sin rolle i medvirken Aldhouse flugt, og fortalte efterforskerne, at hans plan var at vende tilbage til England.

Men britiske kilder, der kender til sagen fortalte Gazette, at Aldhouse var flygtet UK året før, efter at have afsonet to år i en Birmingham fængsel, for sin del i en væbnet røveri. Han sonede to år, af en fem års fængsel for ulovlig våben besiddelse, siger kilden.

Politi vil nu søge om udlevering af Aldhouse.

Et springende punkt kan være, at hr. Aldhouse er eftersøgt for anklager for overlagt mord. Som sådan kunne han risikere dødsstraf, hvis han dømmes i Thailand.

I praksis vil thailandske domstole næsten altid forvandle en dødsstraf til livsvarigt fængsel for mord, hvis den mistænkte bekender sin forbrydelse.

Imidlertid har andre flygtninge fra Thailand, som kommer fra lande, der går imod dødsstraf brugt dette forhold til en vellykket kamp mod udlevering.

En sag omhandlende belgiske Sam Van Treek, blev arresteret i 2004 i en alder af 24, og anklaget for mordet på den Phuket-baserede kvindelige dykker instruktør Chompoonut Jeab Kobram, der blev stukket 48 gange i Van Treek's Pattaya lejlighed.

Seks år senere, med fortsatte forsøg fra den thailandske regerings side, på at få udleveret belgieren, har det hele været forgæves. Den mistænkte lever som en fri mand i Belgien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar