Populære indlæg

torsdag den 26. august 2010

Au pair-pige hentes i Thailand: Kronvidne mod kendispar

Via Helsingør Dagblad: Au pair-sagen mod det nordsjællandske ægtepar er netop blevet udsat indtil den thailandske pige kan komme i vidneskranken.

Det kendte design-par fra Vedbæk, der er tiltalt for grov udnyttelse af deres au pair-pige fra Thailand, skal i retten igen. Parret nægter at have overbebyrdet thai-pigen med huslige opgaver, og derfor bliver hun nu hentet fra Thailand til Danmark for at vidne. Det besluttede Retten i Helsingør ved dagens retsmøde.

Ægteparret bor i en 400 kvadratmeter stor villa i Vedbæk, og har ifølge politiet fået deres au pair-pige til at arbejde op til 14 timer i døgnet gennem ni måneder - langt over de tilladte tre til fem timer. Derfor har både manden og konen tidligere fået en bøde på 40.000 kroner hver, altså i alt 80.000 kroner, men parret afviser beskyldningerne og er derfor endt i retten.

Skræmt fugl
Ifølge ægtemanden skulle thai-pigen, der hverken kunne engelsk eller dansk, hjælpe med at lave morgenmad, stryge tøj, støvsuge, lave aftensmad og rydde op efter måltiderne - og mange af tingene skulle hun først lære.

"Da hun kom var hun ligesom en skræmt fugl. Sådan er de af natur, når de kommer," sagde manden.

Hvor lang tid hun brugte på opgaverne og hvad hun lavede resten af dagen, bekymrede han sig ikke om.

"Det var ikke fordi jeg gik i hælene på hende. Jeg ved ikke, hvad hun lavede i løbet af dagen," forklarede han.

Fatter ingenting
Ægtemanden virkede provokeret over at skulle i retten, og blev irriteret over flere af anklagerens spørgsmål om familiens rutiner. En enkelt gang gav han så surt et svar, at hans kone gav ham et lille spark over skinnebenet.

"Hun var en sød pige. Vi fatter ikke en brik af det her. Ikke en dyt," sagde han tydeligt irriteret.

14 timer om dagen
Pigen har til politiet forklaret, at hun arbejdede til klokken 20 om aftenen, men det afviser ægtemanden.

"Så kender hun ikke klokken," lød det fra ham.

"Hvor lang tid ville du selv være om at løse de opgaver, jeres au pair-pige blev sat til?" spurgte anklageren.

"Jeg ville være 100 år om det," grinede han.

"Men vi har aldrig jagtet nogen af vores au pair-piger. De har alle bedt om at få lov til at blive længere, og vi har aldrig haft én der er stoppet før tid. Da XX stoppede var der også skrig og skrål," fortalte manden, som førte ordet for ægteparret. Konen nægtede at udtale sig.

To vidner
Anklageren har nu indkaldt thai-pigen samt den bekendte, som formidlede kontakten mellem familien og pigen, som vidner. Pigen er i dag i Thailand, og skal derfor først flyves til Danmark. Anklagemyndigheden har foreløbigt fået tre uger til at komme videre med sagen, men det er uvist hvornår næste retsmøde foregår.


Der er nedlagt navneforbud i sagen, og det er derfor ikke tilladt at give oplysninger, der kan identificere de tiltalte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar