Populære indlæg

torsdag den 19. august 2010

Bangkok: Mekaniker anholdt da han nægtede at bestikke politiet, fik bøde på 133.000 bath

T/N: En lagerekspedient, Somchai Nanthawanich, 46, manglede penge til sin families underhold. Inde i børneværelset lå mandens store drengs brugte DVDer, som knægten for læmgst var blevet træt af.

Hvad gør en far i Thailand så? Ja ekspedienten tog DVDerne, fandt en fodgængerbro, kæmpede sig op af de mange trin, lagde et tæppe ud, og forsøgte at sælge drengens aflagte DVDer.

Minutter senere troppede nogle civilt klædte betjente op. De tjekkede DVDerne, de var kopieret ulovligt.

Ifølge ekspedientens hustru, forlangte politiet 2.000 bath, for at glemme det hele. Måske var de grådige, måske ville de bare have en glad aften. Måske var de bare en del af en modbydelig korruptionskultur.

Episoden, som har fået tragiske følger for familien, fandt sted på Rama 2 den 5. juni i år. Der tales om i alt 19 DVDer, som var lagt til salg på fodgængerbroen.

Hvem ved?

Men Somchai Nanthawanich er stadig tilbageholdt, for de par håndfulde DVDer. Mistet sit arbejde, det har han sikkert. Tæt på ruin? Mon ikke. Og stadig sidder han bag tremmer, for at ville sælge sin søn aflagte kopi DVDer.

Men nu appellerer hustruen Amporn Nitcharoen, 45, til det nationale politis talsmand Politi General Major Pongsapat Pongcharoen, ja hustruen forklarer endnu en gang historien, at hendes mand lagerekspedienten, ikke er en forhærdet forretningsmand, som producerer tusindvis af kopi DVDer i timen, men blot en far, som ville skaffe lidt ekstra penge til familiens hushold.

Politichefen Politi General Major Pongsapat Pongcharoen, lyttede til den fortvivlede mor og hustru, og han tog ifølge Bangkok Post i går med kvinden til retten for at hjælpe til med at betale den uhyrlige bøde på 133.000 bath, som familien umuligt selv kunne betale. Hvilket ville betyde at forsørgeren, lagerekspidienten, ville forblive bag tremmer i meget lang tid.

Politichefen betalte 50.000 bath, som skulle betales til en lånehaj, og forsøgte også at ramme de politifolk, som havde forlangt 2.000 bath for at glemme sagen.

Den fortvivlede far lovede, at han aldrig mere i sit liv ville forsøge at sælge ulovlige DVDer.

Han vil nu søge hjælp hos det Thailandske Advokat Forbund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar