Populære indlæg

lørdag den 28. august 2010

Bangkoks pengemaskine "cigaret politiet" går kun efter turister

Mange udenlandske turister i Bangkok har klaget over, at de følte at de blev udsat for negativ særbehandling, da de blev idømt bøder for at smide cigaretskod på fortove eller veje.

De uniformerede politifolk, som er kendt under kælenavnet "cigaret politiet", synes at ignorere de fleste af byens affaldskurve.

Et kig ned ad en af Bangkoks hovedveje vil afsløre bunker af skrald, men det særlige politikorps går kun efter cigaretskodder, som er smidt af udenlandske turister, skriver The Nation.

Selv journalisterne bag artiklen om cigaretpolitiet blev chikaneret af ”Cigaret Politiet”, fordi de talte med turister som havde smidt skod fra sig, og derfor var blevet idømt bøder for ”forbrydelsen”.

Det er helt sikkert ulovligt at smide et cigaretskod eller en busbillet fra sig, men det er ikke en alvorlig forbrydelse. Men snesevis af uniformerede politifolk er blevet udvalgt til dette særlige hjørne af den kriminelle verden i Bangkok.

The Nations weekend tillæg Spectrum bruger udtrykket pengemaskine mere end håndhævelse af landets love.

Og journalisterne bag artiklen så ikke en eneste thai blevet tilbageholdt for derefter at blive tvunget til at betale en bøde.

Det var kun udlændinge, som blev ramt af bøder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar