Populære indlæg

mandag den 24. maj 2010

Bangkok: Ekspert - Blot stilhed før stormen

Skole og butikker i Thailands hovedstad Bangkok er vakt til live. Men det er ikke ensbetydende med, at konflikten er løst, vurderer lektor.

De internationale nyhedsbureauer beretter om fornyet ro i Bangkok efter mere end to måneders uro, der har kostet mere end 80 mennesker livet.

Men det er blot en stakket frist, vurderer Thailands-ekspert Johannes Dragsbæk Schmidt, lektor på fra Aalborg Universitet.

"Det er stilhed før stormen. Parterne slikker deres sår. Jeg er overbevist om, at der vil komme nye demonstrationer. Problemerne i Thailand er bestemt ikke løst," siger han til Newspaq.

Dragsbæk Schmidt peger på, at der skal et nyvalg til, før der falder endeligt ro over landet.

Store dele af befolkningen kan nemlig ikke leve med, at den siddende regering bliver på posten, hvor militæret har placeret den.

Og netop et nyvalg, det er, hvad USA presser på for gennem et massivt diplomatisk pres i disse dage, vurderer Aalborg-lektoren.

"Thailand er USA's vigtigste allierede i Asien, så det er meget magtpåliggende for Obama-administrationen, at der kommer en legitim regering i landet," forklarer han.

Den nuværende regering i Thailand kom til for snart fem år siden efter militæret kuppede daværende premierminister Thaksin Shinawatra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar