Populære indlæg

tirsdag den 25. maj 2010

Udenrigsministeriet: Thailand er mere sikkert

Via Politiken: Stilstand. Lige nu er urolighederne lidt på stand-by i Thailand. Men som dansker bør man fortsat iagttage stor forsigtighed, advarer Udenrigsministeriet. Situationen her er fra før volden for alvor eskalerede. -
Udenrigsministeriet har i dag besluttet at opbløde sine anbefalinger i forbindelse med rejser til Thailand.

Nu fraråder ministeriet ikke længere alle rejser til det uroplagede land.

I den nye rejsevejledning hedder det, at »Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Bangkok. Dette omfatter ikke Bangkoks internationale lufthavn«.

Ministeriets lidt blødere rejsevejledning skal ses i lyset af, at der netop nu er en vis stilstand i urolighederne. Således er den danske ambassade, der har været midlertidigt lukket på grund af urolighederne, nu genåbnet, oplyser ministeriet.

Udenrigsministeriet betegner dog fortsat situationen som 'anspændt og uforudsigelig'.

»Danskere i Bangkok og resten af Thailand bør udvise forsigtighed og holde sig på afstand af større forsamlinger, demonstrationer og opbud af militær og politi«, hedder det.

Og der står videre:

»Hvis der opstår uroligheder, bør man holde sig inden døre. Danskere bør følge situationen nøje og udvise forsigtighed og omtanke«.

Der er fortsat undtagelsestilstand i Bangkok og en lang række provinser omkring Bangkok samt i det centrale, nordlige og nordøstlige Thailand.

De thailandske myndigheder har indført natligt udgangsforbud foreløbig indtil lørdag morgen den 29. maj i tidsrummet fra klokken 24.00 til 04.00.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar