Populære indlæg

mandag den 17. maj 2010

Bangkok: Turisterne er væk, og indbyggerne hamstrer mad

Via KD: Indbyggerne hamstrer mad. Skoler og forretninger holder lukket, mens hoteller beder deres gæster om at rejse.

Sådan var den centrale del af Bangkok i går. En bydel, der er langt fra den smilende turistdestination, der har gjort den thailandske hovedstad verdensberømt.

Indbyggerne har i de seneste fire døgn oplevet vold mellem demonstranter på den ene side og militæret på den anden. Mindst 37 mennesker er dræbt, hundredvis er såret.

I går fortsatte militæret med at konsolidere sikkerhedsgrebet om det område, hvor de rødklædte demonstranter holder til. Det er et kvarter på størrelse med Central Park i New York, og her har omkring 5000 demonstranter slået sig ned bag barrikader lavet af blandt andet bildæk, spidse bambuskæppe og pigtråd.

I bybilledet så man i går indbyggere forlade stedet slæbende på kufferter og børn for at finde mere sikre steder at opholde sig, inden det måske går løs igen.

Mandag aften lokal tid var situationen fortsat fastlåst. Demonstranterne fik tidligere på dagen besked på, at de inden klokken 16 skulle forlade området, og at militæret derefter så hurtigt som muligt ville rykke ind og rydde kvarteret.

Frygten for såvel sikkerheden som fødevareforsyningen er efter demonstrationer i ugevis og flere og flere sammenstød taget til.

En del kvinder og børn blandt demonstranterne er flyttet til et nærliggende buddhistisk tempel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar