Populære indlæg

fredag den 28. maj 2010

Bangkok: Fængslede Farang rødskjorter siger at de er syndebukke og politiske fanger

ThaiNøglen: De to udenlandske Rødskjorter som er blevet anholdt, nemlig en eglænder og en fra Irland, blev begge ført ind foran en dommer torsdag.

Begge fik deres forvaring forlænget med endnu en uge, mens efterforskningen af deres roller i demonstrationerne, og ikke mindst omkring branden i Thailands største, og Asiens næststørste indkøbscenter Central World, skriver PDN

Jeff Savage, den engelske villert som er set på video skrigende at man skulle sætte ild til Central World, kan hvis han dømmes for ildspåsættelse risikere en dødsdom.

Før, under og efter besøget i retten var den ellers så driftige herre tørervædet, og han var dybt bekymret for at arrestation skulle ryste hans 90 år gamle mor.

Savage blev ført ind i retten barfodet. Til gengæld var hans ankler pyntet med klirrende lænker. Manden insisterede på at han og hans med arresterede blev brugt som syndebukke. Hvor er alle de andre mennesker som var med i de protester, Vi er blevet gjort til politiske fanger, erklærede manden.

Den britiske ambassade hjælper til med konsulær støtte, de kan simpelthen ikke afslå.

Den første straf der ifølge PDN venter de to arresterede farang rødskjorter er bøder for at have trodset det pålagte udgangsforbud. Oven i bøden kan der nemt komme en dom på to års fængsel. Og det er inden man begynder at kigge på, hvem der satte ild på Central World.

Og det er jo sådan det er. Det hele er næsten ikke begyndt for Savage og hans kammerat. Efterforskningen omkring ildpåsættelsen og de indebrændte fortsætter, ruller faktisk der ud af, mens de to bare sidder på deres der til indrettede, med lænker om anklerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar