Populære indlæg

onsdag den 26. maj 2010

Phuket: Patong får nu en ”Fulde Brumme”

Thailand: Turister som tror at de kan tillade sig alt, blot fordi de opholder sig i Thailand, får nu stillet en speciel facilitet til deres rådighed, hvis de træder over grænsen i Patong. Det nye tilbud kan vel kaldes en ”Fulde Brumme”, hvor de kan få lov til at opholde sig natten over, indtil de har fået et bedre forhold til både sig selv, og det land som de er gæst i, skriver Phuket Gazette.

Den nye fulde brumme blev lanceret som en nyhed på det seneste møde mellem myndighederne i Phuket og de honorære konsuler. Sidstnævnte og deres personale er de som ofte må tage slæbet når deres ”landsmænd” kommer galt af sted på en træls måde.

På mødet blev tanken om en central telefoncentral til at koordinere taxikørsel luftet endnu en gang under mødet som blev afviklet mandag, med Phukets viceguvernør Smith Palawatvichai som ordstyrer.

I mødet deltog repræsentanter fra 16 lande: Australien, Østrig, Tjekkiet, Danmark, England, Estland, Frankrig, Tyskland, Italien, Irland, Korea, Norge, Holland, Rusland, Sverige og Spanien.

Phuket ”Provincial Police” brugte anledningen til at udlevere en liste over de 33 Faranger som er døde indtil mødedagen. En anden liste med Faranger som har været involveret i kriminelle handlinger blev også udleveret.




Indtil den 26 april var 84 udlændinge blevet tiltalt for strafbare handlinger, herunder spirituskørsel, uforsvarlig kørsel, tyveri, besiddelse af narkotika, visa overstay, overfald, seksuelt misbrug, bortførelse af børn og gambling.

Til april 25, 20 udlændinge rapporterede at have været ofre for forbrydelser, herunder tyveri, røveri, fysiske overgreb og bedrageri.

Phuket Provincial Administration Organisation formand Paiboon Upatising sagde, at han var meget bekymret over de statistikker, fordi netop sikkerhed og tryghed er centrale faktorer for turister, når de vælger en ferie destination.

Tysk honorær konsul Dirk Naumann bad under mødet om mere forståelse fra politiet, når berusede tyskere bandede over dem.

"Thailandsk politi er ikke vant til denne form for misbrug," sagde han. "Fra vores side kan vi kun anmode om, at thailandsk politi forstår, at i de fleste vestlige lande politiet ikke har samme status som thailandsk politi."

Det er vel på sin plads her at nævne, at en tysk mand blev stukket ned i Phuket fordi han gav en medtrafikant fingeren. Og at det samme gentog sig i Chiang Mai få dage senere.
Det var på det tidspunkt i mødet at Phukets viceguvernør introducerede den nye fulde brumme.

"I fremtiden vil der være et særligt område for berusede turister, hvor de kan være indtil de bliver ædru. Der vil ikke være nødvendigt at blive sendt til en politistation, sagde viceguvernør Smith Palawatvichai.

Phuket Tourist Police Superintendent Ekachai Pramanakul erkendte at politiet håndterede berusede turister med forståelse, men i nogle tilfælde var turisterne faktisk meget større end dem selv, så de var nødt til at kontrollere dem med magt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar